ĐOKOVIĆ PREKO BAGDATISA DO OSMINE FINALA

Izvor: Kurir, 25.Jun.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐOKOVIĆ PREKO BAGDATISA DO OSMINE FINALA

LONDON - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je u subotu veče u trećem kolu savladao Kipranina Markosa Bagdatisa sa 6:4, 4:6, 6:3, 6:4.

Protivnik drugom nosiocu na turniru biće Francuz Majkl Ljodra koji je bio bolji od Sun Lua sa Tajvana.

Ljodra i Đoković do sada su se sastajali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tri puta, a srpski teniser vodi sa 2:1. Đoković je večeras izgubio prvi set na ovogodišnjem Vimbldonu, ali je u završnici meča ipak opravdao ulogu favorita.

U prvom setu obojica tenisera igrala su sigurno na svoj servis, a do jedinog i odlučujućeg brejka Đoković je došao u 10. gemu kada je došao do 6:4.

Da srpski teniser neće tako lako doći do pobede Bagdatis je pokazao u drugom setu. Kipranin je igrao bolje, napravio je brejk u trećem gemu, a nakon toga poveo je sa 3:1.

Do kraja seta Bagdatis je, manje-više, bez problema osvajao gemove na svoj servis i uspeo je da sačuva stečenu prednost. Stvari su, međutim, došle na svoje u trećem setu, u kojem je Đoković napravio novi brejk i došao do prednosti od 3:1.

Ovaj brejk, ispostavilo se, bio je dovoljan srpskom teniseru da, uz osvojene gemove na svoj servis, povede sa 2:1 u setovima.

Još bolju igru Đoković je pružio u četvrtom setu. Napravio je brejk u petom gemu, a veoma brzo nakon toga poveo i sa 4:2. U 10. gemu Bagdatis je naterao Đokovića da spasi nekoliko brejk lopti, ali je srpski teniser odbio sve napade i došao do trijumfa.

"Uspeo sam da dobijem i to je najvažnije. Srećan sam zbog načina na koji sam pobedio, a Bagdatis je odigrao veoma dobro. Uvek je sjajan na Vimbldonu. Publika je bila odlična, napravila je dobru atmosferu.

Izgubio sam drugi set i nisam baš igrao na svom nivou. Ipak, moram da budem zadovoljan jer sam prošao dalje, okrećem se sledećem meču", rekao je Đoković novinarima posle meča.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.