Čilić preokretom do osmine finala

Izvor: RTS, 02.Sep.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čilić preokretom do osmine finala

Marin Čilić savladao Australijanca Aleksa de Manaura sa 3:2 (4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 7:5). Hrvatski teniser je posle preokreta nadigrao protivnika u meču koji je trajao puna četiri sata igre. U borbi za četvrtfinale igraće protiv Belgijanca Davida Gofina.
Fantastičan preokret napravio je Čilić, gubio je sa 2:0, a onda je uspeo da preokrene rezultat i savlada Australijanca i zakaže duel sa Belgijancem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Gofinom u osmini finala.

Čilić je u prvom setu stigao do ranog brejka, međutim protivnik je uspeo da mu oduzme dva naredna servisa, a potom zadrži prednost i osvoji prvi set. U drugom setu Australijanac je tri puta stigao do brejka, a Čilić je uspeo da vrati samo jedan, tako da je i ovaj period pripao Manauru.
Potom je hrvatski teniser zaigrao znatno agresivnije u trećem gemu trećeg seta dolazi do brejka, a set završava sa još jednim oduzetim servisom. U četvrtom setu igrači su bili sigurni na svoj servis, a ključan je bio deseti gem u kome je Čilić napravio brejk i osvojio set, Manaur nije imao prilike za popravni.
U odlučujućem setu Australijanac je prvi došao do brejka, međutim Čilić mu oduzima naredna dva servis gema i dolazi do prednosti. U osmom gemu na servis protivnika propustio je pet meč lopti. U narednom gemu Manuar vraća brejk. U dvanaestom gemu Čilić ponovo dolazi do brejka i time stavlja tačku na ovaj meč.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.