Dobra noć za Novaka, na redu je Portugalac!

Izvor: Mondo, 02.Sep.2018, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra noć za Novaka, na redu je Portugalac!

Jedanaesta uzastopna pobeda nad Rišarom Gaskeom za plasman u osminu finala US opena.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sa lakoćom je preskočio treću prepreku na Otvorenom prvenstvu SAD.

On je u nedelju rano ujutru po srednjeevropskom vremenu deklasirao Francuza Rišara Gaskea rezultatom 3:0 (6:2, 6:3, 6:3), a u osmini finala takođe će biti favorit protiv Portugalca Žoaoa Souse, 68. na ATP listi.

Novaku je ovo bio 14. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << meč u karijeri protiv Gaskea, njegove redovne "mušterije". Međusobni skor popravio je na 13:1, desetom uzastopnom pobedom nakon jedinog poraza, pretrpljenog u grupnoj fazi završnog Mastersa 2007. godine.

Koliko je Đoković neprijatan rival godinu dana starijem Francuzu još bolje pokazuje set-razlika u tom vremenskom intervalu - 26:1!

Dvadeset peti igrač sveta ni ovog puta nije mogao da ozbiljnije ugrozi Novaka, koji se u prva dva kola mnogo više namučio da bi prošao Mađara Fučoviča i Amerikanca Sandgrena.

U nedelju je iskoristio četiri od 11 prilika za brejk (Francuz 0/5), imao je više "vinera" (31:25) i znatno manje neiznuđenih grešaka (25:47). Kada se tome doda da je u sva tri seta rano pravio brejkove i dolazio do vođstva, jasno je da je "morao" da produži pozitivnu seriju.

Novaku je ovo 11. uzastopni plasman u osminu finala US opena, naravno ako se ne računa prošlogodišnji turnir, na kome nije igrao zbog povrede.

Sledeći protivnik, Žoao Sousa, iznenadio je Francuza Luku Puja (7:6, 4:6, 7:6, 7:6). Kao u slučaju Gaskea, tradicija potpuno ide na ruku Đokoviću, koji je ubedljivo pobedio Sousu u sva četiri dosadašnja meča.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.