Cicipas piše istoriju grčkog tenisa

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cicipas piše istoriju grčkog tenisa

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je Francuza Gaela Monfisa u polufinalu turnira u Dubaiju i ispisao istoriju tenisa svoje zemlje.

Cicipas je preokretom slavio protiv Monfisa i savladao ga sa 4:6, 7:6(4), 7:6(4), posle "okruglo" tri časa borbe.

Monfis je loše počeo, gubio sa 3:0 u prvom setu, ali vezao šest od narednih sedam gemova i poveo u ovom polufinalnom duelu.

On je dobru >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << igru iz prvog seta preneo u drugi i poveo sa brejkom, ali je Grk uspeo da se vrati. Cicipas je vratio brejk, propustio set loptu na 5:4, ali uspeo da izbori treći set.

Presudan momenat u drugom setu, ali i u celom meču, bio je prilikom vođstva Cicipasa od 5:4 u taj-brejku. On je tada poslao jednu lopticu u aut, poprilično očigledno, ali ni Monfis, ni linijiski ni glavni sudija, nisu videli to i poen je zatim pripao Grku.

Ummmm Tsitsipas latest shot was... a bit out, and no one called it. Monfils lost the pointpic.twitter.com/2XLtIyAGCA— LorenaPopa(@popalorena) 01. март 2019.

Treći set je bio podjednako napet kao i prethodni – bilo je dosta brejk lopti, ali nijedna nije iskorišćena, te se otišlo u novi taj-brejk. Cicipas je držao servis, napravio jedan mini-brejk, pa se plasirao u finale.

Grk se plasirao u drugo uzastopno finale na ATP Turu, posle trijumfa i titule u Marseju, a od naredne nedelje biće i član prestižne Top 10 kategorije čime će postati prvi grčki teniser kojem je tako nešto pošlo za rukom.

U finalu turnira iz Serije 500 u Dubaiju Cicipas će igrati sa boljim iz duela između Hrvata Borne Ćorića i Švajcarca Rodžera Federera.

THIS is what the crowd came to see@StefTsitsipas and @Gael_Monfils lighting up the @DDFTennis

@TennisTV pic.twitter.com/npvTDCaZ4K— ATP Tour (@ATP_Tour) 01. март 2019.

TOP 10, @StefTsitsipas ‼️

The first Greek man ever to break into the world's best tena href="https://t.co/7o6hYZx7GP">pic.twitter.com/7o6hYZx7GP — Tennis TV (@TennisTV) 01. март 2019.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Cicipas i Federer u finalu Dubaija

Izvor: RTS, 01.Mar.2019

Stefanos Cicipas i Rodžer Federer igraće u finalu ATP turnira u Dubaiju. . Cicipas je u maratonskom meču savladao Gaela Monfisa sa 2:1, posle preokreta i tri sata vlike borbe...Francuz je osvojio prvi set sa 6:4, da bi mladi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.