Čenaj: Janko preokretom do finala

Izvor: B92, 05.Jan.2013, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čenaj: Janko preokretom do finala

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u finale turnira u Čenaju pobedom nad Slovencem Aljažom Bedeneom sa 2:1 u setovima (4:6, 6:2, 6:2).

U finalu će se sastati sa Špancem Robertom Bautista-Ahutom, koji je sa 2-1 u setovima dobio Francuza Pera.

Španac ima 24 godine, trenutno je 80. na ATP listi, a do sada je eliminisao Kavčiča, Bahingera, Berdiha i sada Pera. Tipsarević i Batusta-Ahut do sada se nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastajali,

U meč koji je trajao 125 minuta sigurnije je ušao Slovenac i boljim procentom osvojenih poena posle drugog servisa uspeo da osvoji prvi set sa 6:4.

Nastavak duela doneo je bolji servis Janka Tipsarevića, vođstvo od 3:0 u gemovima, kao i stopostotan učinak u brejk prilikama srpskog tenisera koji je izjednačio rezultat na 1:1.

U odlučujućem setu Bedene je napravio tri duple servis greške, Tipsarević je sve bolje reternirao lopte, osvojio četiri direktna poena iz početnog udarca i rutinski priveo meč kraju.

"Bedene će sigurno u skoroj budućnosti predstavljati najveću opasnost za sve nas u teniskom vrhu", odao je Tipsarević priznanje 23-godišnjem Slovencu.

Tipsarević je ponovio uspeh od prošle godine, kada je stigao do finala u kojem je poražen od Kanađanina Miloša Raonića, ali je u tandemu sa Leanderom Paešom osvojio titulu u dublu pobedom nad Jonatanom Erlihom i Endijem Ramom.

Turnir u Čenaju igra se za nagradni fond od 385.150 dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.