Britanci kao da nema druge teme sem Đokovića: On je samo još jedan teniser

Izvor: B92, 23.Nov.2023, 09:38

Britanci kao da nema druge teme sem Đokovića: "On je samo još jedan teniser"

Glavna tema na konferenciji za medije britanskog Dejvis kup tima je bio srpski teniser Novak Đoković.

Dve reprezentacije sastaće se u četvrtak (ne pre 16 časova) u Malagi u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Pre početka tog duela, oba tima su se obratila novinarima, a prvi teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sveta je bio najzastupljenija tema.

"Gledam ga često kako igra. Bio je na neverovatnom nivou. I teniseri protiv kojih je igrao su sjajni takođe, naravno s obzirom na to da su Top 8 u svetu. Novak je sjajan igrač, jedan od najboljih svih vremena. Sigurno će nam predstavljati veliki izazov. Ali, mislim da je ceo tim spreman da se suoči sa Srbijom, da pružimo maksimum i vidimo šta će se desiti", rekao je Džek Drejper, a potvrđuje Kameron Nori:

"Sličnog sam mišljenja kao Džek. Veoma je impresivno šta je uspevao da uradi na tako konstantnom nivou protiv najboljih na svetu. Dejvis kupje drugačiji. Mnogo navijača, to je drugačiji vid pritiska. Mislim da će to raditi nama u korist. Bila je ovo duga godina i imamo sjajan tim. Spremni smo da se takmičimo,"

Baš će Nori igrati protiv Novaka.

"Biće teško. Posle Beča sam se odmarao za ovo. Da, biće veoma teško, ali ću se boriti za svaki poen, pokušati da upijem atmosferu. Prvi put igram u Malagi, tako da sam uzbuđen", dodao je 18. teniser sveta.

Poslednji njihov duel je prošao u znaku onog napucavanja lopticom na mreži.

"Kada ga vidite kako igra kada je publika protiv njega, njemu se to sviđa. Odigrao je solidan meč i bio je previše dobar za mene. Pokušaću da budem svoj, dam sve što mogu. Velika je privilegija igrati protiv njega, naročito u Dejvis kupu. Već smo igrali nekoliko velikih mečeva. Jedva čekam. Znate, veliki je izazov i mislim da smo svi spremni da igramo protiv Srbije. Uzbuđeni smo da izađemo na teren i mislim da je na kraju dana on samo još jedan teniser", smatra Nori.

Otkrio je i Đokovićeve prednosti.

"Čini da teren bude manji. To je njegovo najveće oružje. Njegov servis je potcenjen. Gledao sam ATP Finale, prvih set i po je bio na drugom nivou. Moraću da probam i iskoristim šansu na njegov servis i da, kada sam u kontroli poena, ne srljam i uvek budem spreman za sledeću lopticu. Ona se uvek vraća. Moraću da trčim mnogo više nego što sam navikao. Čini stvari veoma teškim za protivnika. Kao da voli da igra odbranu", nastavio je Nori.

Komentarisali su i njegovu izjavu o levorukim igračima, a obojica britanskih igrača u singlu baš u njoj drže reket.

"Mislim da je uvek prednost kada si levoruk. Mi imamo tim pun takvih tenisera. Takođe, to možda radi i protiv nas jer igramo protiv desnorukih tenisera", kaže Drejper, a Nori dodaje:

"Da, Novakje igrao protiv solidnog broja levorukih tenisera. Uz to, u solidnoj je formi (smeh). Mislim da to i nije važno i da je spreman da igra. Kada smo ga gledali na treningu bio je sjajan."

Ni dubl igrače nije zaobišlo pitanje o potencijalnom susretu sa Đokovićem.

"Da, ako budemo igrali protiv Novaka biće to veliki izazov. Ne igra puno dubl, ali je verovatno najbolji teniser koji je ikada držao reket. Biće veoma teško, mislimdasmo spremni", istakao je Džo Solsberi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.