Azarenka, Šarapova, Bartoli i Cibulkova u četvrtfinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2011, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azarenka, Šarapova, Bartoli i Cibulkova u četvrtfinalu

LONDON -

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka postala je danas prva igračica koja se plasirala u četvrtfinale turnira u Vimbldonu, pošto je pobedila Nađu Petrovu sa 6:2, 6:2.

Četvrta nositeljka izjednačila je tako svoj najbolji učinak u Vimbldonu, pošto je 2009. godine takođe stigla do četvrtfinala, ali je tada izbacila Serena Vilijams.

Viktorija Azarenka

Azarenka će u četvrtfinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igrati sa pobednicom duela Tamire Pašek i Ksenije Pervak.

Ruskinja Marija Šarapova takođe je došla do četvrtog kola, pošto je pobedila Kineskinju Peng Šuaj sa 6:4, 6:2.

Marija Šarapova

Peta nositeljka će u sledećem kolu igrati ili protiv Dominike Cibulkove.

Šarapova je osvajala Vimbldon 2004. godine, a u karijeri je pobeđivala i na Ju-Es Openu i Otvorenom prvenstvu Australije, ali se tek nedavno vratila u pravu formu nakon operacije ramena 2008. godine.

Bartoli izbacila Serenu Vilijams

Braniteljka titule na turniru u Vimbldonu Serena Vilijams ispala je danas sa turnira u osmini finala, pošto je izgubila od Marion Bartoli 6:3, 7:6.

Vilijams je spasla tri meč lopte pri 6:5 u drugom setu, a onda još jednu u taj brejku, pre nego što je Bartoli dobila duel servis "vinerom".

Marion Bartoli

Marion Bartoli je 2007. godine izgubila u finalu Vimbldona od Venus Vilijams. Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Sabine Lisicki.

Vilijams je četiri puta pobeđivala u Vimbldonu, ali je propustila skoro godinu dana zbog operacije stopala i krvnih ugrušaka u plućima.

Vratila se igranju pre dve nedelje u Istbornu, gde je zaigrala takmičarski tenis prvi put još od osvajanja vimbldonske titule 2010. godine.

Voznijacki izgubila u osmini finala od Cibulkove

Vodeća teniserka na svetskoj rang listi (WTA) Karolina Voznijacki iz Danske ispala je danas u osmini finala turnira u Vimbldonu, pošto je sa 2:1 (u setovima: 6:1, 6:7, 5:7) izgubila od Dominike Cibulkove iz Slovačke.

Dominika Cibulkova

Cibulkova će u četvrtfinalu najstarijeg teniskog turnira igrati protiv šampionke iz 2004. godine, Ruskinje Marije Šarapove.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.