Ana predala krunu

Izvor: Glas javnosti, 01.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana predala krunu

Ana Ivanović je predala krunu Rolan Garosa. Srpska teniserka lako je poražena od Viktorije Azarenko sa 6:2, 6:3 i tako se u osmini finala oprostila od Pariza. Beloruskinja je igrala vrlo agresivno, pravila malo grešaka i iskoristila bledo izdanje Ivanovićeve, koja nije uspela da nametne svoju igru. Konstantno je bila u problemu jer je morala da se brani. Interesantno je da posle trijumfa na Otvorenom prvenstvu Francuske prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << godine Srpkinja ni na jednom od četiri grend slema nije dočekala drugu nedelju.

Azarenkova je napravila brejk već u trećem gemu i povela sa 2:1, potom osvaja još jedan gem iako je Ana imala priliku za ribrejk. Ipak, Ivanovićeva prekida seriju od tri vezana gema Beloruskinje i na svoj servis uz malo muke dobija gem. Ana je mnogo grešila i tek povremeno je imala odlične poteze, dok je 20-godišnja Viktorija igrala odlično. U sedmom gemu je iskoristila dekoncentraciju Srpkinje i napravila još jedan brejk za 5:2, a potom rutinski rešila set na svoj servis.

ZIMONJIĆ U 3. KOLU

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor nastavili su uspešan niz na ovogodišnjem Rolan Garosu. Srpski i kanadski igrač su u 3. kolu takmičenja muških dublova ubedljivo nadigrali Kristofera Kasa iz Nemačke i Holanđanina Rodžera Vasena rezultatom 2:0 (6:0, 6:3), posle samo 58 minuta igre.

Zimonjić i Nestor, koji su u Parizu postavljeni za prve nosioce, u četvrtfinalu će igrati protiv ruskog dueta, Igora Kunjicina i Dmitrija Tursunova. Rusi su ranije eliminisali Pabla Kuevasa iz Urugvaja i Peruanca Luisa Ornu - 7:6, 6:4.

Na startu drugog seta Azarenkova je odmah oduzela servis Ani Ivanović, a već posle 15 minuta vodila je 3:0. Osvojila je i četvrti, a zatim Srpkinja konačno dobija gem (1:4). Tek u 14. gemu Ana pravi prvi brejk, ali Azarenkova odmah uzvraća, i vodi sa 5:2. Međutim, kada je deveta teniserka sveta servirala za meč, Ana pravi brejk, a potom i u gemu za opstanak odlično servira dva puta. Ipak, od 30:0 za Ivanovićevu Beloruskinja osvaja četiri uzastopna poena i dobija meč.

Viktoriji Azarenko ovo je najveći uspeh u Parizu, dok Anu svakako neće utešiti to što je imala podršku publike na terenu Suzan Leglen ni 68.400 evra.

Azarenkova će se u borbi za polufinale sastati sa prvom teniserkom sveta Dinarom Safinom. Zahuktala Moskovljanka je u prva četiri kola izgubila svega pet gemova. Ruskinja je u prva tri kola terorisala An Koetavong (6:0, 6:0), potom Vitaliju Dijačenkovu (6:1, 6:1), pa Anastasiju Pavljučenkovu (6:2, 6:0), da bi u nedelju, u osmini finala, Aravan Rezai osvojila samo gem u susretu sa Dinarom (6:1, 6:0). Rezultati Dinare Safine dobijaju na značaju, jer je samo Dijačenko plasirana lošije od 60. mesta na svetu, 153. je na VTA listi mlada Ruskinja.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.