Vlada Španije dala dozvolu za meč sa tzv. Kosovom u Sevilji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2021, 12:55

Vlada Španije dala dozvolu za meč sa tzv. Kosovom u Sevilji

Španska vlada dala je dozvolu za kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo 2022. godine između fudbalske reprezentacije Španije i kosovske selekcije u Španiji, prenosi katalonski list Sport.

Kako se navodi, Španska fudbalska federacija odredila je stadion u Sevilji kao mesto gde će 31. marta ugostiti kosovski tim u kvalifikacijama za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Svetsko prvenstvo, odbacujući spekulacije da će zemlja sa Pirinejskog poluostrva pokušati da se sastane sa kosovskom selekcijom na neutralnom terenu.

Kako prenosi Sport, samo se čeka zvanično odobrenje vlade u Madridu, za koji kaže da će uskoro biti objavljeno u javnosti.

"Vlada je dala zeleno svetlo za utakmicu u Španiji. Ova odluka, međutim, ne znači da Španija priznaje nezavisnost Kosova“, stoji u tekstu Sporta.

Kosovska selekcija je u grupi B zajedno sa Španijom, Švedskom, Grčkom i Gruzijom, četiri reprezentacije, od kojih tri nisu priznale nezavisnost Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada odlučila – tzv. Kosovo gostuje u Španiji

Izvor: B92, 23.Feb.2021

Španska vlada dala je dozvolu za kvalifikacionu utakmicu za Mundijal 2022. godine između fudbalske reprezentacije Španije i tzv. Kosova u Sevilji.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.