Izvor: HotSport.rs, 11.Feb.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Sedam golova u mreži Mađara za put u ‘grad svetlosti’ (VIDEO)

Veče kada je reprezentacija Jugoslavije pokazala da spada u sam krem evropskog fudbala.
U kvalifikacionoj grupi 6 za plasman na svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine, reprezentacija Jugoslavije našla se sa Češkom, Farskim Ostrvima, Slovačkom, Maltom i Španijom. I rivali su padali redom – Farska Ostrva 3:1 i 8:1, Malta 6:0 i 5:0, Češka 1:0 i 2:1, Slovačka 2:0, uz 1:1 na gostovanju.
Jedina ekipa koja je uspela da ostane neporažena, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << i pritom nam nanela poraz, jeste tim Španije – u Valensiji su Španci dobili sa 2:0, dok je u Beogradu bilo 1:1. Na kraju kvalifikacija, Španija je kao prvoplasirana otišla na Mundijal sa 26 bodova, dok je našoj reprezentaciji preostalo da se za mesto izbori kroz baraž – bili smo drugi sa 23.
O razlici u klasi između ove dve i ostalih ekipa u grupi dovoljno govori činjenica da su treće mesto zauzeli Česi sa sedam bodova minusa u odnosu na Jugoslaviju. Žreb je želeo da se sa druge strane nađu naši severni susedi – Mađari. Mađarska je u grupi 3, u konkurenciji Norveške, Finske, Švajcarske i Azerbejdžana zauzela drugo mesto.
Prva je ubedljivo bila Norveška sa 20, Mađarska je na 10 mečeva sakupila 12 bodova, dok su na trećem mestu bili Finci sa samo bodom manje. Prvi meč na programu je bio 29. oktobra na stadionu “Ilei Ut” (današnji “Albert Florijan”).
Tim Jugoslavije činili su Kralj, Mirković, Đorović, Jokanović, Đukić, Brnović, Jugović, Savićević, Stojković, Mijatović i Mihajlović, dok su kasnije priliku dobili Milošević, Željko Petrović i Govedarica, a sa klupe naš tim je predvodio Slobodan Santrač.
Ovaj sastav Jugoslavije zabeležio je jednu od najubedljivijih pobeda u utakmicama baraža za plasman na SP. Podsetite se večeri koja je pokazala svu snagu reprezentacije koja bi, da nije bilo događaja 90ih godina, bez dileme bila jedna od najjačih ekipa na svetu.

(Izvor: Youtube/sp1873)
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

VREMEPLOV: Šta spaja Pamelu Anderson, Francusku i fudbalsku reprezentaciju Jugoslavije? (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 12.Feb.2016, 00:55

Spoj nespojivog koji i danas tera osmeh na lice. . Postoji neka neraskidiva veza između rokenrola i fudbala. Uostalom, najveći deo ultras pokreta širom sveta najviše se bazira na pank muzici.. Reprezentacija Jugoslavije je, nakon zauzimanja drugog mesta u kvalifikacionoj grupi za plasman na šampionat...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.