Izvor: eKlinika.rs, 08.Jul.2025, 09:01

Oštećena koža burno reaguje na neke namirnice: Koja hrana pogoršava psorijazu, ekcem i akne, otkriva prof. dr Stanišić

Pored istraživanja koja su se bavila uticajem ishrane na starenje kože, poslednjih godina su objavljene studije koje su imale za cilj da ispitaju kako ishrana može uticati na inflamatorne i autoimune dermatoze poput akni, psorijaze, atopijskog dermatitisa ili ekcema, rozacee i sličnih stanja i bolesti.
Koža i nastanak akni: Uticaj šećera i unosa mlečnih proizvoda U razgovoru za eKlinika portal, prof. dr Svetlana Stanišić daje važne i detaljne naučne činjenice o značajnom uticaju ishrane na problematičnu i oštećenu kožu usled zapaljenskih i autoimunih procesa. Prema njenim rečima, uticaj ishrane na akne potkrepljen je sve većim brojem studija koje ukazuju na značajno mesto glikemijskog opterećenja...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.