VEĆ LIČI NA CIRKUS: Mondijal se širi sa 32 na NESTVARAN broj učesnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEĆ LIČI NA CIRKUS: Mondijal se širi sa 32 na NESTVARAN broj učesnika

FIFA donosi odluku.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) podržaće odluku da se Mondijal u Kataru 2022. godine proširi na 48 reprezentacija, izjavio je prvi čovek te organizacije Ðani Infantino.

Konačna odluka o učešću 16 selekcija više nego do sada biće doneta u martu sledeće godine, iako je Infantino priznao da je neizvesno da li će biti izvodljivo baš za Svetsko prvenstvo u Kataru, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre svega zbog zategnutih odnosa te zemlje sa Saudijskom Arabijom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptom i Bahreinom.

- Sagledaćemo mišljenja svih federacija FIFA. Većina je, naravno, za proširenje jer 50 ili 60 njih sanja o Mondijalu. Da li je izvodljivo ili ne, to je drugo pitanje - rekao je Infantino, a prenosi Skaj Sport.

- Konačna odluka mora da se donese do marta jer je žreb kvalifikacija za Mondijal zakazan za leto - naglašava Infantino.

FIFA je već odlučila da proširi Svetsko prvenstvo na 48 selekcija za šampionat koji se održava 2026. godine u SAD, Kanadi i Meksiku.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.