Trajković odbranio svetsku titulu, tri džiudžicu medalje za Srbiju

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Jul.2023, 14:59

Trajković odbranio svetsku titulu, tri džiudžicu medalje za Srbiju

Na Svetskom džiudžicu prvenstvu koje je održano u Mongoliji, sva tri reprezentativca Srbije osvojila su medalje. Osvojene su po jedna zlatna, srebrna i bronzana medalja.

Nikola Trajković iz Aleksinca uradio je u džiudžicu sportu što je retko ko. Odbranio je titulu svetskog prvaka. Na takmičenju u Mongoliji doneo je Srbiji zlatnu medalju.

“Finalni meč je bio jako neizvestan, do samog kraja, tri poena sam gubio tri sekunde do kraja, ali sam uspeo da ostanem >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << skoncentrisan i da uspem da nadoknadim tu razliku i pobedim.” rekao je Nikola Trajković, dvostruki šampion sveta.

Njegov mlađi brat Filip osvojio je bronzu i to je njegova prva seniorska medalja na Svetskom prvenstvu.

“Svaki detalj je važan od psihičke do fizičke pripreme, taktike, tehnike, svaki takmičar se analizira pojedinačno i za svakog takmičara se sprema posebna taktika.”, istakao je [Filip Trajković, osvajač bronzane medalje.

Njihov otac i trener reprezentacije Dragan kaže da je takmičenje bilo veoma teško.

„Nikada jače takmičenje nije bilo, svi su došli od svetskih osvajača medalja, sa svih nivoa takmičenja od pravaka Azije, prvaka Evrope, svetskih šampiona, kontinentalnih šampiona.”, rekao je Dragan Trajković.

I naš treći reprezentativac, novosađanin Ivan dela Kroče osvojio je srebro.

“Jako sam ponosan na celu moju reprezentaciju, na ceo moj tim i da smo osvetlali obraz našoj državi.”, istakao je Nikola Trajković,

“Veliki je broj taktičkih varijanti koje moramo da prilagodimo i našim tehnikama i tehnikama koje rade naši protivnicima da bi smo mogli da napravimo razliku.”, konstatovao je Filip Trajković,

Pred našim takmičarima su novi izazovi. Već na jesen očekuju ih Evropsko prvenstvo u Zagrebu i Svetske kombat igre.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.