Srbiji nikad lakše u kvalifikacijama: Vels i Austrija najteži rivali za plasman na Mundijal u Rusiji!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2015, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji nikad lakše u kvalifikacijama: Vels i Austrija najteži rivali za plasman na Mundijal u Rusiji!

Vels, Austrija, Rep. Irska, Moldavija i Gruzija rivali Orlova u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji

Selekcija Srbije nalazi se u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, zajedno sa selekcijama Velsa, Austrije, Republike Irske, Moldavije i Gruzije. Tako je odlučeno na današnjem žrebu u Sankt Peterburgu. Ceremoniju žreba otvorili su odlazeći čelnik FIFA Sep Blater i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Rusije Vladimir Putin, dok su konkretno kuglice za evropske kvalifikacije izvlačili napadač Zenita Aleksandar Keržakovi legendarni nemački golgeter Oliver Birof.

Čini se da selekcija Srbije gotovo nikada ranije nije imala ovako povoljan žreb. Konačno su izbegnute selekcije iz samog krema evropskog fudbala, ali i one iz najbližeg okruženja koje bi mogle da predstavljaju potencijalnu opasnost kada su u pitanju dešavanja na tribinama.

Od ostalih grupa, na prvi pogled, najjačom se čini grupa A, gde su Holandija, Francuska, Švedska, Bugarska, Belorusija i Luksemburg, mada i grupa G, gde su Španija, Italija, Albanija, Izrael, Makedonija i Lihtenštajn nije aza zanemarivanje.

Kvalifikacije za predstojeći Mundijal u Rusiji počeće 4. septembra 2016. godine, a direktno učešće izboriće pobednici devet kvalifikacioniih grupa, dok će osam najboljih drugoplasiranih selekcija to pravo tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Učesnik ceremonije žrebanja bio je i golman Crvene zvezde Predrag Rajković, kapiten omladinske reprezentacije Srbije, koja je prošlog meseca na Novom Zelandu osvojila titulu svetskog šampiona.

Rajković je sa bivšim ruskim reprezentativcem Aleksejem Smertinom izvlačio kuglice za sastave kvalifikacionih grupa u Okeanijskoj zoni.

Prvenstvo sveta u Rusiji, 21. po redu, biće održano od 14. juna do 15. jula 2018. godine. Aktuelni šampion je reprezentacija Nemačke.

ŽREB KVALIFIKACIJA ZA SVETSKO PRVENSTVO 2018:

GRUPA A: Holandija, Francuska, Švedska, Bugarska, Belorusija, Luksemburg

GRUPA B: Portugalija, Švajcarska, Mađarska, Farska Ostrva, Letonija, Andora

GRUPA C: Nemačka, Češka, Severna Irska, Norveška, Azerbejdžan, San Marino

GRUPA D: Vels, Austrija, SRBIJA, Rep. Irska, Moldavija, Gruzija

GRUPA E: Rumunija, Danska, Poljska, Crna Gora, Jermenija, Kazahstan

GRUPA F: Engleska, Slovačka, Škotska, Slovenija, Litvanija, Malta

GRUPA G: Španija, Italija, Albanija, Izrael, Makedonija, Lihtenštajn

GRUPA H: Belgija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Estonija, Kipar

GRUPA I: Hrvatska, Island, Ukrajina, Turkska, Finska

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selektor Velsa Kolman o grupi sa Srbijom: Zadovoljan sam žrebom!

Izvor: Blic, 25.Jul.2015

Selektor Velsa Kris Kolman među prvima je reagovao na ishod žreba kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji...Vels, koji je prema rankingu iz juna bio svrstan u prvi šešir na žrebu u Sankt Peterburgu, nalazi se u grupi sa Austrijom, Srbijom, Republikom Irskom, Moldavijom i Gruzijom,...

Nastavak na Blic...

Na putu do Rusije stoje nam Bejl, nezainteresovani Irci i jedan Lozničanin

Izvor: Blic, 25.Jul.2015

Odmah posle žreba za Svetsko prvenstvo 2018. godine opšti utisak naše javnosti bio je da smo u Velsu, Austriji, Republici Irskoj, Moldaviji i Gruziji dobili najlakše moguće rivale i da nam je Mundijal nikad bliži. Ipak, treba imati na umu da nisu slučajno Vels i Austrija svrstani u šešire koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.