Izvor: Danas, 25.Jul.2015, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajković donosi sreću Srbiji

Beograd - Najbolji fudbaleri Srbije praktično su se oprostili od Evropskog prvenstva naredne godine u Francuskoj i to negde na polovini kvalifikacionog ciklusa; zbog toga će svi do jednog biti koncentrisani na današnji žreb kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo 2018. Radovan Ćurčić moći će već polako da se priprema za najteže moguće kvalifikacije, s obzirom da samo prvak grupe ide direktno u Rusiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << a osam najbolje drugoplasiranih selekcija igraće baraž za preostala četiri mesta. Kolike će šanse imati Srbija znaće se posle subotnjeg žreba u Sankt Peterburgu (17.00, RTS1) u kome će učestvovati i Predrag Rajković, kapiten omladinske selekcije Srbije koja je nedavno na Novom Zelandu postala planetarni šampion.

Koliko će za nas sreća biti važna na ovom žrebu može se zaključiti na osnovu tekućih kvalifikacija za kontinentalno prvenstvo, gde nismo uspeli da zauzmemo jedno od prva tri mesta koja vode na šampionat. Kao i većina reprezentacija koje nisu deo prvog šešira i Srbija iz trećeg gleda ka Velsu kao nosiocu grupe u kojoj bi “orlovi” mogli da se nađu. U konkurenciji Engleske, Nemačke, Belgije, Holandije, Španije, Hrvatske, Portugalije i Rumunije jasno je da bi Vels bio najpovoljniji rival, mada kako Garet Bejl i saigrači igraju u poslednje vreme u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo to možda i nije tačna konstatacija.

U ime delegacije Srbije u Sankt Peterburg otputovali su Savo Milošević, potpredsednik FSS, selektor Radovan Ćurčić i Aleksandar Bošković, tim menadžer reprezentacije. Osim Rajkovića na ceremoniji izvlačenja kuglica naći će se: Brazilac Ronaldo, Fabio Kanavaro, Oliver Birof, Dijego Gorlan, Samjuel Eto, Aleksandar Keržakov, Rinata Dasajev, dok je Hulk, fudbaler lokalnog Zenita, otkazao u poslednjem trenutku zvanično zbog klupskih obaveza, dok strani mediji pišu da je pravi razlog izostanka protest protiv rasizma koji je sve više prisutan na ruskim stadionima. U kvalifikacijama će učestvovati 53 reprezentacije, a u teoriji u istoj grupi mogu da se nađu Hrvatska, BiH, Crna Gora ili Slovenija, Makedonija i Srbija.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žreb za kvalifikacije za Mundijal 2018.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2015

Žreb za kvalifikacione grupe za Mundijal 2018. godine održaće se danas u Sankt Peterburgu sa početkom u 17 sati po srednjeevropskom vremenu. Svetsko prvenstvo u Rusiji, 21. po redu, održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine...Fudbalska reprezentacija Srbije biće svrstana u treći "šešir"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.