Srbija organizuje svetski sportski događaj!

Izvor: Mondo, 23.Jun.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija organizuje svetski sportski događaj!

Sve je spremno za veliki sportski događaj, čiji će domaćini biti Beograd i Pančevo. Od 25. juna do 3. jula Svetsko školsko prvenstvo u odbojci. Velika organizacija koja zaslužuje sve pohvale!

Foto: Promo/Savez za školski sport

Maskota je izabrana. Trofej izvajan. Pesma napisana. Hale spremne. Odbojkaši i odbojkašice iz 35 država počele su da stižu u Beograd.

Svetsko školsko prvenstvo u odbojci, 24. po redu može da počne! Grad Beograd će sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ovim takmičenjima od 25. juna do 3. jula dobiti čak 1.200 privremenih stanovnika, jer će učestvovati rekordan broj timova!

"Vrlo sam ponosan što sam na čelu Saveza koje organizuje takmičenje kojem su doprinela upravo deca. Školarci treba da se bave sportom i sport treba da bude deo njihove svakodnevice. Mi smo odbojkaška nacija i nadamo se dobrom rezultatu, ali je najvažnije da se svi učesnici druže i da šire ideju o zdravom stilu života. Dobro došli u Srbiju i želim vam svima uspešno takmičenje", rekao je predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković na završnoj konferenciji za novinare koja je danas održana u hotelu "Crown Plaza".

Generalni sekretar Međunardone federacije školskog sporta Jan Kulen istakao je da je predstojeće Svetsko školsko prvenstvo u odbojci istorijsko za Srbiju.

"Veoma sam počastvovan što sam ovde i što sam deo ovog istorijskog događaja. Istorijskog zato što Srbija prvi put organizuje jedan svetski šampionat, kao i zato što učestvuje maksimalan broj reprezentacija, čak 64 tima. Prethodni rekord je držala Hrvatska koja je ugostila 61 nacionalni tim. Izuzetno sam zadovoljan kako su protekle pripreme za Svetsko prvenstvo i očekujem da će biti izuzetno uspešno. Srbija je poznata po organizaciji raznih takmičenja, ne samo po takmičenjima u profesionalnom sportu, već i u školskom. Bez izuzetne podrške države kao i gradova koji će ugostiti timove, ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Lepo je što postoji saradnja sa Specijalnom olimpijadom jer je zemlja tako pokazala da vodi računa o svoj deci i sportistima", rekao je Kulen.

Odbojkaški Savez Srbije je uz Ministarstvo omladine i sporta glavni partner Saveza za školski sport Srbije u organizaciji ovako velikog takmičenja.

"Mi ovo takmičenje, kao i sve što radimo, želimo da uradimo na najvišem nivou. Učinićemo sve da ovo prvenstvo bude jednako kvalitetno kao Svetska liga. Uključićemo se i u humanitarnu akciju u kojoj će naši reprezentativci pokloniti potpisane dresove i lopte", rekao je predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Nenad Golijanin.

Svetsko školsko prvenstvo biće održano se u Beogradu i Pančevu od 25. juna do 3. jula.  Svečano otvaranje zakazano je za nedelju, 26. juna u 20.30 časova u sportskom centru Šumice.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.