Srbija deklasirala Estoniju

Izvor: RTS, 16.Sep.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija deklasirala Estoniju

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala ekipu Estonije u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, rezultatom 91:65 (22:16, 23:13, 29:11, 17:25).
Bilo je izuzetno važno pobediti u ovom meču kvalifikacija, o čemu je govorio i selektor Aleksandar Đorđević, a košarkaši Srbije su se, pre svega pristupom i zalaganjem, potrudili da iznenađenja ne bude.

U pošteno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << popunjenoj hali „Aleksandar Nikolić" u Beogradu, ekipa selektora Đorđevića je od prvog minuta pokazala gostima da na svom parketu ne beže od uloge favorita.
Đorđević je na teren poslao petorku - Jović, Bogdanović, Lučić, Bjelica, Milutinov.
Srbija je bila dobra u napadu, ali nešto „mekša" u odbrani, pa su Estonci već izašli iz bonusa, dok „orlovi" nisu napravili niti jedan prekršaj.
Zbog toga su Estonci postigli nekoliko lakih poena, preko Kajupanka, ali je Srbija držala prednost, uprkos lošim procentima šuta za tri poena.
Lučić je postigao šest poena u prvoj četvrtini, a Milosavljević jedan manje.
Na poluvremenu, Srbija je imala osetnu prednost - 45:29, a kako je vreme odmicalo, srpski tim je bio sve bolji i opušteniji.
Prednost je rasla, naročito posle serije 6:0, posle čega je selektor gostiju tražio tajm-aut.
Estonci su se u poslednjoj četvrtini raspucali, pogodili nekoliko vezanih trojki, ali je Srbija na kraju ubedljivo slavila sa 91:65.
Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Nemanja Bjelica sa 14 poena, 11 je dodao Lučić, a po deset Jelovac i Raduljica.
U gostujućoj ekipi najraspoloženiji je bio Kajupank sa 17 poena, a po 12 su postigli Kotsar i Rajeste.
U idućem kolu, reprezentacija Srbije igra u gostima protiv Izraela 30. novembra.
Četiri kola je ostalo do kraja kvalifikacija, a Srbija ima dve pobede više od Gruzije i Izraela, koji su na četvrtom i petom mestu. 
Nemačka i Grčka su na prvoj i drugoj poziciji u grupi sa maksimalnim učinkom i već su obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo.
Danas je Grčka savladala Gruziju 86:85, a Nemačka je, posle produžetka, bila bolja od Izraela (112:89), što ide u korist ekipi Aleksandra Đorđevića.
Ovako je protekao meč:
21.55 - Kraj meča, pobeda Srbije 91:65.
21.48 - Estonci su vezali nekoliko trojki, ali je Milutinov odgovorio prelepim zakucavanjem, a potom i Kalinić trojkom. Srbija vodi 83:50.
21.34 - Divan napad "orlova", Micić je proigrao Nedovića, ovaj položio za prednost 72:38. Manje od 60 sekundi do kraja treće letvrtine.

21.25 - Srbija vodi 59:32, selektor Estonije traži predah. Nova serija srpskih košarkaša, koju je završio Nemanja Bjelica trojkom iz ugla.

21.21 - Serija Srbije na startu drugog poluvremena 6:0.
21.18 - Počela je treća četvrtina.
21.00 - Poluvreme. Lučić ima osam poena, po šest su postigli Raduljica, Milosavljević i Nedović. U timu Estonije, Kajupank je ubacio 11 poena, a osam je dodao Kotsar.
20.47 - Sredina druge četvrtine, Srbija ima dvocifrenu prednost - 31:20.
20.35 - Na kraju prve deonice, Srbija vodi 22:16. Lučić ima šest poena, Milosavljević jedan manje. Kajupank predvodi Estonce sa 11 poena.
20.27 - Lep napad Srbije i još lepše zakucavanje Nemanje Bjelice.

20.26 - Nešto više od tri minuta do kraja prvog dela igre. Estonci izašli iz bonusa, košarkaši Srbije bez faula. „Orlovi" dobri u napadu i ofanzivnom skoku, ali se stiče utisak da su gosti prelako došli do poena.
20.15 - Počeo je meč. Petorka Srbije:Jović, Bogdanović, Lučić, Bjelica, Milutinov. Prva ekipa Estonije: Rajeste, Kotsar, Kajupank, Vejdeman, Kulamae.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Crna Gora bez prava na grešku

Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2018, 13:02

Loše je bilo sedmo kolo za balkanske predstavnike u kvalifikacijama za SP u Kini 2019. godine. Srbija se sinoć protiv Estonije, u sklopu osme runde, vratila na pobednički kolosek, Bosna i Hercegovina ispala iz konkurencije, a šansu da ostanu u trci za Mundobasket danas će pokušati da produže Crna...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.