Srbija bolja od Kipra: Tadić plesao na terenu, nova taktika donela Muslinu pobedu na debiju (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Maj.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija bolja od Kipra: Tadić plesao na terenu, nova taktika donela Muslinu pobedu na debiju (VIDEO)

Slavoljub Muslin je mandat na klupi fudbalske reprezentacije Srbije započeo pobedom - Orlovi su bili bolji od selekcije Kipra rezultatom 2:1 (2:1).

Za razliku od prethodnih mečeva kada je selekciju predvodio Radovan Ćurčić, sada smo donekle mogli da uživamo u predstavi koju je Srbija prikazala u Užicu. Pogotovo u prvom poluvremenu.

Strelci za domaći tim bili su Aleksandar Mitrović u 2. i Dušan Tadić u 10. minutu, dok je Nemanja Maksimović autogolom u 32. minutu ''upisao'' >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << gol Kipranima.

Foto: FSS

Publika na stadionu, ali i ona pored malih ekrana, mogli su da vide neobičnu formaciju Muslina koji je meč počeo sa tri štopera i dva beka. Na prvi pogled defanzivno, međutim Rukavina i Mladenović su više igrali na krilu nego pred svojim golom.

Upravo su njih dvojica i pogađali okvir gola u prvom poluvremenu. Levi bek Kelna je sa pet metara pogodio stativu, na asistenciju Kostića, dok je Rukavina zatresao prečku samo 60 sekundi posle gola Kiprana.

Ipak, junak dana je Dušan Tadić. Povratnik u reprezentaciju, posle svađe sa Ćurčićem, je najzaslužniji za trijumf Orlova. Vezista Sautemptona je napravio dar-mar u odbrani Kipra već na početku, a posle njegovog dodavanja je Mitrović hladnokrvno matirao Georgalidesa. U 10. minutu je i sam bio strelac.

Foto: FSS

Foto: FSS

Pored toga bio je tvorac nekoliko odličnih šansi koje nisu rezultirale golom. Svoje mesto predao je Ademu Ljajiću na početku drugog poluvremena, a fudbaler Intera je bio najagilniji u drugom poluvremenu uz Andriju Živkovića.

A da Kiprani u to drugo poluvremene uđu sa dva gola zaostatka pobrinili su se Maksimović i Kahriman. Prvi je neočekivano vratio loptu drugom sa 20-ak metara, a golman Zvezde nije bio na liniji.

Najbolju priliku u drugom delu imao je Andrija Živković. Jednu već na početku, drugu posle kontre tri na jedan u 75. minutu. Do kraja je ostao rezultat iz 32. minutu, ikao su gosti u 91. minutu mogli do izjednačenja. Lopta je išla ka golu, ali je Slobodan Rajković izbacio u korner.

Vredi pomenuti da su debi u dresu reprezentacije upisali Aleksandar Sedlar i Andrija Pavlović.







SRBIJA - KIPAR 2:1

(Mitorvić 2, Tadić 10 - Maksimović 32 ag)

SRBIJA: Kahriman, Rukavina (Sedlar 74), Rajković, Maksimović, Milunović, Mladenović (Kolarov 46), Matić (Grujić 46), Nem. Maksimović, Tadić (Ljajić 46(, Kostić (Živković 46) , Mitrović.

Klupa: Jovanović, Spajić, Milivojević, Zdjelar, Milinković-Savić.

KIPAR: Georgalides, Stilijanu, Merkis, Lajfis, Haralambus, Laban, Artimatas, Kirjaku, Haralambides, Aleksandru, Sotiriju.

Utakmice reprezentacije možete gledati i na daljinac.telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.