≫ 

Srbija bolja od Kipra: Tadić plesao na terenu, nova taktika donela Muslinu pobedu na debiju (VIDEO)

Orlovi u Užicu savladali Kipar rezultatom 2:1, a vezista Sautemptona je bio strelac i asistent

  • 86

Slavoljub Muslin je mandat na klupi fudbalske reprezentacije Srbije započeo pobedom - Orlovi su bili bolji od selekcije Kipra rezultatom 2:1 (2:1).

Za razliku od prethodnih mečeva kada je selekciju predvodio Radovan Ćurčić, sada smo donekle mogli da uživamo u predstavi koju je Srbija prikazala u Užicu. Pogotovo u prvom poluvremenu.

Strelci za domaći tim bili su Aleksandar Mitrović u 2. i Dušan Tadić u 10. minutu, dok je Nemanja Maksimović autogolom u 32. minutu ''upisao'' gol Kipranima.

Foto: FSS Foto: FSS

Publika na stadionu, ali i ona pored malih ekrana, mogli su da vide neobičnu formaciju Muslina koji je meč počeo sa tri štopera i dva beka. Na prvi pogled defanzivno, međutim Rukavina i Mladenović su više igrali na krilu nego pred svojim golom.

Upravo su njih dvojica i pogađali okvir gola u prvom poluvremenu. Levi bek Kelna je sa pet metara pogodio stativu, na asistenciju Kostića, dok je Rukavina zatresao prečku samo 60 sekundi posle gola Kiprana.

Ipak, junak dana je Dušan Tadić. Povratnik u reprezentaciju, posle svađe sa Ćurčićem, je najzaslužniji za trijumf Orlova. Vezista Sautemptona je napravio dar-mar u odbrani Kipra već na početku, a posle njegovog dodavanja je Mitrović hladnokrvno matirao Georgalidesa. U 10. minutu je i sam bio strelac.

Foto: FSS Foto: FSS
Foto: FSS Foto: FSS

Pored toga bio je tvorac nekoliko odličnih šansi koje nisu rezultirale golom. Svoje mesto predao je Ademu Ljajiću na početku drugog poluvremena, a fudbaler Intera je bio najagilniji u drugom poluvremenu uz Andriju Živkovića.

A da Kiprani u to drugo poluvremene uđu sa dva gola zaostatka pobrinili su se Maksimović i Kahriman. Prvi je neočekivano vratio loptu drugom sa 20-ak metara, a golman Zvezde nije bio na liniji.

Najbolju priliku u drugom delu imao je Andrija Živković. Jednu već na početku, drugu posle kontre tri na jedan u 75. minutu. Do kraja je ostao rezultat iz 32. minutu, ikao su gosti u 91. minutu mogli do izjednačenja. Lopta je išla ka golu, ali je Slobodan Rajković izbacio u korner.

Vredi pomenuti da su debi u dresu reprezentacije upisali Aleksandar Sedlar i Andrija Pavlović.

SRBIJA - KIPAR 2:1

(Mitorvić 2, Tadić 10 - Maksimović 32 ag)

SRBIJA: Kahriman, Rukavina (Sedlar 74), Rajković, Maksimović, Milunović, Mladenović (Kolarov 46), Matić (Grujić 46), Nem. Maksimović, Tadić (Ljajić 46(, Kostić (Živković 46) , Mitrović.

Klupa: Jovanović, Spajić, Milivojević, Zdjelar, Milinković-Savić.

KIPAR: Georgalides, Stilijanu, Merkis, Lajfis, Haralambus, Laban, Artimatas, Kirjaku, Haralambides, Aleksandru, Sotiriju.

Utakmice reprezentacije možete gledati i na daljinac.telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kokolo

    25. maj 2016 | 18:31

    Ne treba mnogo pricati o igri jer se igra protiv Kipra, ali jedna stvar je mnogo bitna- oni se bre bore. KONACNO!

  • Putin

    25. maj 2016 | 20:07

    Citam dosta negativnih komentara. Pa dobro ljudi sta je sada problem? Otisao je Curcic, Milosevic, Tole i sta je sada problem? Trazili smo njihove ostavke i konacno dobili. Dok su oni bili tu nije nam odgovaralo trazili smo najvise smenu selektora i konacno dobili. Sada je ipak ( malo) kranulo na bolje i opet nam ne valja. Muslin je tek dosao i imao je samo 2 treninga sa njima. Vidi se boljitak u svakom slucaju. Nemojmo da budemo negativni. Znam da su nas konstantno razocaravali, ali im treba dati malo vremena da se uigraju.

  • Gabrijel

    25. maj 2016 | 17:52

    Bolje igramo nego dok smo bili sa curcicem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA