Sautgejt: Šveđani su mi zagorčali život

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2018, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sautgejt: Šveđani su mi zagorčali život

ngleska se tek treći put u svojoj istoriji našla u polufinalu Svetskog prvenstva i to je za selektora Gareta Sautgejta "izvanredan osećaj".

Engleska je pobedila Švedsku sa 2:0 i plasirala se u polufinale u kome je očekuju Hrvatska ili Rusija.

- Rusija u Moskvi bi bila odlična utakmica - rekao je Sautgejt posle četvrtfinala za BBC.

Engleska je pre Švedske pobedila Kolumbiju u penal seriji, a engleski selektor kaže da je posle onakve utakmice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gola primljenog u nadoknadi, produžetaka i penala, trebalo smoći snage i vratiti se.

- Znali smo da će biti drugačija utakmica u odnosu na pre neko veče. Doći posle odigranih produžetaka, penala, energija i emocija i da moramo da se uzdignemo za potpuno novi test... oni vam ne daju da igrate, trpeli smo fizički pritisak, ali zajednišvo i otpornost tima su bili ključni - objašnjava Sautgejt i opisuje tim Švedske kao protivnika koji mu je "otežao život".

- Bili su vrlo dobro organizovana ekipa, otežali su mi život. Tokom godina smo ih potcenjivali, a danas istog duha pristupili utakmici samo smo mi bili malo kvalitetniji.

Sautgejt je pohvalio svog golmana Džordana Pikforda koji je odbranio tri odlične šanse Šveđanima, kao i Dele Alija koji je dao drugi gol za Englesku u 59. minutu. Za narednog protivnika će se spremati kada vidi ko je, a do tada će pratiti i Rusiju i Hrvatsku.

- Uživaćemo večeras, nadam se da će svi u Engleskoj uživati, jer se ne dešava baš često da smo ovde - rekao je selektor Engleske.

Njegov tim je do sada dao 11 golova na šampionatu, što je isto koliko su dali i njihovi prethodnici koji su 1966. postali prvaci sveta.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.