SRBIJA U ČETVRTFINALU SP: Naredni rival je zemlja sa 50 hiljada stanovnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 21:14

SRBIJA U ČETVRTFINALU SP: Naredni rival je zemlja sa 50 hiljada stanovnika

Sledi seldba u Berlin.

U poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva za rukometaše do 21 godine, reprezentacija Srbije pobedila je Grčku sa 34:23 (15:12) i plasirala se u četvrtfinale takmičenja u Atini. Orlići se posle dve faze takmičenja odigranih u Grčkoj sele u Berlin gde se igra završnica šampionata.

Juniori Srbije završili su prvu fazu takmičenja na drugom mestu tabele iza neporaženog Islanda i u četvrtfinalu sastaće se sa liderom grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dva, Farskim Ostrvima, koja je prethodno na turniru slavila protiv Francuske, Portugalije i Španije. Njihov duel na programu je 29. juna.

Reprezentacija koja broji svega nekoliko stotina ljudi koji se bave rukometom (ukupno zemlja ima nešto više od 50 hiljada stanovnika), uspela je da iznenadi evropskog šampiona i nekoliko na papiru, boljih selekcija, a plasman u poslednju fazu takmičenja, obezbedila je kolo pre kraja, nakon trijumfa nad Brazilom.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRPSKI RUKOMET IMA BUDUĆNOST: Juniori u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Izvor: HotSport.rs, 26.Jun.2023

Veliku uspeh. Juniorska reprezentacija Srbije savladal je selekciju Grčke rezultazom 34:23 (15:12) u poslednjoj utakmici grupne faze ovog takmičenja. Naš tim je ovaj deo završio na drugom mestu iza Islanda i na taj način se plasirao među osam najboljih. Naredna prepreka Srbiji biće lider grupe...

Nastavak na HotSport.rs...

"Idemo u Berlin po podvig"

Izvor: B92, 26.Jun.2023

Selektor muške rukometne juniorske reprezentacije Đorđe Teodorović govorio je posle pobede nad Grčkom 34:23 i plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva...Kazao je da je uživanje raditi sa ovom ekipom i da je cilj da se u Berlinu napravi podvig..."Uživanje je zaista raditi sa ovom ekipom, ostvarili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.