Rukometašice na korak od ostvarenja sna, Srbija u finalu Svetskog prvenstva!

Izvor: Blic, 20.Dec.2013, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice na korak od ostvarenja sna, Srbija u finalu Svetskog prvenstva!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije je odigrala utakmicu iz snova, i došla na korak od ostvarenja istih, finala Svetskog prvenstva! Pobedom nad reprezentacijom Poljske u Kombank Areni sa 24:18 (14:6), izabranice selektora Saše Boškovića došle su do borbe za zlatnu medalju. U finalu (nedelja, 17:15), sastaće se sa boljim iz meča Danska - Brazil, koji se igra od 20:45.

Početak je obeležila opreznost na obe strane s obzirom na značaj meča, Srbija se borila i sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulogom blagog favorita, pa je posle šest minuta bio rezultat tek 1:1. Tek tada su počele da se krunišu odbrane Tomaševićeve i golovima, i počela je nezaustavljiva serija pogodaka, a Poljska se držala tek do vođstva "orlica" od 5:4.

Posle toga, skoro 10 minuta nisu našle put do gola, a Srbija ih je serijom od 6:0 potpuno nokautirala, i na poluvreme je otišla sa velikih 14:6. Samo u prvih 30 minuta, Katarina Tomašević je blistala sa 12 odbrana iz 18 šuteva Poljakinja, a onda ju je zamenila Jovana Risović, i to kako: odbranila je sva četiri šuta sa kojima se suočila!

Drugo poluvreme je počelo po nepromenjenom scenariju - punih osam minuta Poljakinje su bile bez pogotka, a Živkovićeva, Cvijićeva i Andrea Lekić nastavile su da uvećavaju prednost pa je tražen novi tajm-aut, a seriju je zaustavila tek Johimek sa levog krila.

Posle 18:8, Bošković je počeo da kombinuje sa sastavom, a Poljakinje su se malo približile serijom od 7:3, sedam minuta pre kraja. Tada je i Bošković na teren vratio Sanju Damnjanović i Katarinu Tomašević, a Andrea Lekić je uz atraktivan pogodak bila precizna za +7. Zahvaljujući sjajnoj i efikasnoj igri u većem delu meča, dozvoljeno je bilo i veće opuštanje, ali je ipak ostvarena više nego ubedljiva pobeda.

uskoro opširnije...

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bravo, bravo, Srbija u finalu SP!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2013

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u finalu Svetskog prvenstva, pošto je večeras u prepunoj Kombank Areni savladala Poljsku sa 24:18 (14:6)...Vidimo se u finalu: Sanja Damjanović..Nezaustavljiva: Dragana Cvijić..Legenda ženskog rukometa: Svetlana Kitić.. ..Najefikasnija u pobedničkom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Srbija u finalu Svetskog rukometnog prvenstva

Izvor: Press, 20.Dec.2013

Sjajnom igrom tokog celog meča srpske rukometašice potvrdile su kvalitet i lakše nego što se očekivalo izborile zaslužen trijumf.. Ubedljiv uspeh nijednog trenutka nije dolazio u pitanje, a domaći tim do pobede, kojom je obezbeđena srebrna medalja, predvodile su Andrea Lekić sa 8, Dragana...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.