Srbija u finalu Svetskog rukometnog prvenstva

Izvor: Press, 20.Dec.2013, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u finalu Svetskog rukometnog prvenstva

Sjajnom igrom tokog celog meča srpske rukometašice potvrdile su kvalitet i lakše nego što se očekivalo izborile zaslužen trijumf.
Ubedljiv uspeh nijednog trenutka nije dolazio u pitanje, a domaći tim do pobede, kojom je obezbeđena srebrna medalja, predvodile su Andrea Lekić sa 8, Dragana Cvijić sa 5 i Sanja Damnjanović sa 4 gola.
Izvanrednom igrom tokom cele utakmice izabranice selektora Saše Boškovića potvrdile su kvalitet i lakše nego što se očekivalo ostvarile ubedljiv uspeh koji nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.
Već posle prvog poluvremena bilo je jasno da Poljakinje nemaju šansi da iznenade domaćina šampionata. Posle nešto opreznije igre na startu, srpski tim je polako preuzimao inicijativu, a razmahao se nakon desetak minuta.
Golman Katarina Tomašević, kasnije i Jovana Risović, bile su nesavladive, a kapiten Andrea Lekić i Dragana Cvijić nezaustavljive, pa je za tili čas stvorena ubedljiva prednost.
Na odmor se otišlo sa plus osam golova, ali je u nastavku meča viđena slična predstava, jer su srpske rukometašice nastavile u istom ritmu.
Razlika je rasla iz minuta u minut, pa je Srbija imala i 11 golova viška (17:6). Menjao je poljski selektor golmane, međutim, ništa nije vredelo, Lekić i Damnjanović bile su neumoljivo precizne, a njegov tim nije uspeo da sruši čvrstu protivničku odbranu punih sedam minuta.
Tek u finišu susreta malo je popustila koncentracija srpskog tima, kada je Bošković odlučio da odmori ključne igračice, ali to ništa nije pomoglo Poljakinjama.
Približile su se na minus sedam golova (22:15), a sve dileme rešene su golom Andree Lekić za 23:16 i veliko slavlje srpskih rukometašica.
Rukometašice Srbije u borbi za titulu čekaju pobednika druge polufinalne utakmice u kojoj se od 20.45 sati sastaju Brazil i Danska.
Finale svetskog šampionata igra se u Beogradskoj Kombank areni u nedelju od 17.15 sati, dok je utakmica za bronzanu medalju na programu od 14.30 sati.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Beogradska Arena

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija protiv Brazila za zlatnu medalju

Izvor: Politika, 20.Dec.2013

Svetsko prvenstvo rukometašica: Srbija – Poljska 24:18 (14:8). – Sutra (17.15 č) za zlatnu medalju sa Brazilom – Nova rekordna poseta u „Kombank areni” (18.236)..U velikom stilu, rukometašice Srbije plasirale su se u finale 21. svetskog prvenstva. U utakmici koja je bila više fešta našeg...

Nastavak na Politika...

Rukometašice: Ni govora o umoru, preživele smo Koreju i Norveškui, demo na zlato

Izvor: Blic, 20.Dec.2013

Posle pobede nad Poljskom od 24:18 u polufinalu Svetskog prvenstva, rukometna reprezentativka Srbije Sanja Damnjanović sa optimizmom dočekuje borbu za titulu...Srbija će ime protivnika znati posle drugog polufinalnog meča, u kom se od 20:45 sastaju Danska i Brazil..."Svejedno nam je ko će biti naredni...

Nastavak na Blic...

Andrea Lekić jača od povrede

Izvor: Blic, 20.Dec.2013

Andrea Lekić je sjajnom kapitenskom partijom vodila rukometašice Srbije do pobede nad Poljskom i finala Svetskog prvenstva, ali na kraju se nije radovala trijumfu sa ekipom zbog povrede, što je saopštio selektor Saša Bošković..."Andrea je povređena, mislim da nije teže prirode, ali i da jeste...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.