Počeli pregovori Anćelotija i FS Italije

Izvor: MozzartSport.com, 15.Nov.2017, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli pregovori Anćelotija i FS Italije

Azuri na pragu novog selektora

Prenamazan je predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio. Bez obzira što javnost traži i njegovu glavu posle debakla u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, prvi čovek italijanskog fudbala smislio je način da sačuva zadnjicu u fotelji.

I to tako što će imenovati najveće moguće ime za novog kormilara Azura. Naravno, prva asocijacija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Karlo Anćeloti. Doskorašnji trener Bajerna je slobodan, posle otkaza koji je dobio u Minhenu u septembru, a italijanski Premijum sport, javlja da su pregovori sa legendarnim trenerom već počeli.

Tavekio je navodno juče već kontaktirao Anćelotija i ponudio mu posao, čim uspe da se ratosilja Đampjera Venture koji neće sigurno ostati na kromilu Azura do isteka ugovora u junu 2020. godine. Prvi čovek fudbala na Čizmi je uveren da bi Karleto bio idealno rešenje koje bi podiglo moral Italijanima, slično kao što je uradio Antonio Konte posle eliminacije u grupnoj fazi u Brazilu 2014. Ali, neophodno je da ga ubedi u to narednih dana.

Želja rukovodstva FS Italije je da sa Karlom Anćelotijem nastupi već u martovskim prijateljskim proverama protiv Engleske i Argentine.

Takođe, Tavekio neće odstupiti sa funkcije predsednika saveza, iako mu mnogi traže glavu ovih dana. Njega čuvaju uspesi mlađih kategorija Azura koji su igrali u završnicama svih međunarodnih takmičenja prošlog leta, a dobar je i sa predsednikom FIFA Đanijem Infantinom što je bitan adut u italijanskom fudbalu.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Italija smenila Venturu, Ančeloti prvi kandidat za klupu Italije

Izvor: RTS, 15.Nov.2017

Fudbalski savez Italije započeo je pregovore sa Karlom Ančelotijem oko preuzimanja klupe "azura", nakon što je doskorašnjem selektoru Đanpjeru Venturu uručen otkaz. . Prvi čovek Italijanske fudbalske federacije Karlo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.