Planinski skejtbord ili adrenalinski šou: Vratolomije, salto i letenje (FOTO)

Izvor: 24sata, 07.Sep.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planinski skejtbord ili adrenalinski šou: Vratolomije, salto i "letenje" (FOTO)

Finale drugog svetskog prvenstva u planinskom skejtbordu održano je u juče u Bukovcu. Prvo mesto osvojio je Britanac Met Drind, drugi je bio Rus Evgini Biborni, a treći Švajcarac Marko Bahler.

Nakon takmičenja u vožnji, na zadovoljstvo svih prisutnih, takmičari su publici priredili i pravu adrenalinsku predstavu.

 | Foto: N. Mihajlović

Izvodili su brojne vratolomije preko postavljene skakaonice - od dugih letova, do uspešno urađenog salta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << />
 | Foto: N. Mihajlović

Svi takmičari su sa dna staze do starta vraćani u traktorskoj prikolici, što je posebno bilo zanimljivo brojnim strancima. Uveče, dok su deljene nagrade prisutne su osvetljavali farovi automobila, jer drugih svetiljki nije bilo. Nakon toga, žurka je nastavljena u klubu "Route 66".

 | Foto: N. Mihajlović

Inače, ovo svetsko prvenstvo održano je bez podrške grada. To su članovi jedinog kluba planinskog skejtborda u Srbiji „ATB“ saznali samo dva dana pre prvenstva.

- Planinski skejtbord jeste ekstremni sport. Za takmičenje smo imali podršku Američke ambasade, ali na žalost Grad Novi Sad ne može da stane iza nas jer na republičkom nivou planinski skejtbord ne postoji kao priznat sport - kaže Slobodan Banović, direktor KPS „ATB“.

 | Foto: N. Mihajlović
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.