Orlovi uživo: Orlići jurišaju na albiona

Izvor: RTS, 12.Okt.2012, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlovi uživo: "Orlići" jurišaju na "albiona"

Engleska - Srbija 0:0 (poluvreme). Stadion "Keron Roud" u Noriču poprište je bitke u prvom meču baraža za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija Engleske i Srbije. Izabranici Aleksandra Jankovića bez straha jurišaju na podmladak "gordog albiona". Na Marakani, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Srbija napada favorita u grupi A, Belgiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

19.49 - Poluvreme u Noriču. Engleska i Srbija igraju meč bez golova, ali ne i bez uzbuđenja. Koliko se agresivno igra pokazuje i podatak da su čak trojica naših fudbalera zaradila žuti karton u prvom delu meča - Despotović, Pantić i Mladenović. 

19.03 - Za Englesku igraju: Batlend, Smit, Rouz, Rodvel, Kolker, Douson, Zaha, Henderson, Sordel, Ins, Sterling.

19.01 - Srbija igra u sastavu:  Aleksić, Gudelj, Medojević, Pantić, Mladenović, S. Marković, Milivojević, Lazović, Malbašić, Milunović, Despotović.

19.00 - Prvi meč baraža mladih reprezentacija Engleske i Srbije počeo. 

17.55 - Za navijače, poslednja stanica pred Marakanu. 

16.45 - (Ne)očekivani sastavi dva tima... Srbija: Brkić, Ivanović, Biševac, Nastasić, Kolarov, Ignjovski, Matić, Stevanović, Tadić, Tošić i Đuričić. Belgija: Kurtoa, Aldervajreld, Kompani, Vermalen, Vertogen, Vitsel, Defur, Azar, Dembele, Čadli i Benteke.

14.31 - Još ima karata za meč Srbija - Belgija. I nije gužva na blagajni... 

13,45 - Redari spremni za meč Srbija - Belgija. 

Mnogi ih smatraju najboljom reprezentacijom Belgije u istoriji i, zaista, za ekipu sa severa Starog kontinenta u ovom trenutku igraju fudbalski velemajstori, predvođeni Azarom.

Mnogi, pak, reprezentaciju Srbije smatraju previše mladom i neiskusnom da bi načinila podvig u kvalifikacijama.

Posle direktnog sudara dva tima, jedno od ova dva mišljenja pokazaće se kao istinito. Za navijače Srbije, nadamo se da će mladost i talenat nadvladati izuzetan kvalitet sa druge strane.

Utakmica Srbije i Belgije na Marakani jedan je od derbija grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Posle ove utakmice tek možemo da napravimo prvu analizu i vidimo gde se ova podmlađena ekipa „orlova" nalazi u odnosu na svetske gigante.

Tim sa Azarom, Vermalenom, Kompanijem, Vertongenom, Defurom, Dembeleom i ostalim fudbalskim majstorima zaista zvuči zastrašujuće. Ipak, na Marakani su padali i jači, tako da će Kolarov i Ivanović predvoditi borbene srpske klince u novu bitku i, nadamo se, pobedu.

Prekretnica za selektora Sinišu Mihajlovića bila je utakmica sa Velsom u Novom Sadu gde je skinuto mnogo kompleksa. To je bila prva pobeda reprezentacije pod komandom Siniše Mihajlovića, i to sa pregršt golova, u trenutku kada smo se zabrinuli da li su „orlovi" zaboravili kako izgleda radovati se pogotku.

I srpski reprezentativci naglašavaju da su se stvari posle meča sa Velsom promenile i da u dobrom raspoloženju dočekuju Belgijance.

„Mi smo tim koji može svakog da pobedi, ali i od svakog da izgubi. Igramo kod kuće, a Belgijanci su samo na papiru malo jači. Ipak, sve zavisi od nas, malo toga od njih", smatra selektor Srbije Siniša Mihajlović, koji je najavio ofanzivnu igru „orlova".

Zanimljivo je da selektor Belgije Mark Vilmots ne smatra da je Belgija favorit.

„Srbija je favorit. Reč je o ekipi sa mnogo kvalitetnih tehničara, opasni su po bokovima, najviše zbog Ivanovića i Kolarova, imaju jak patriotski duh koji pokazuju na terenu i van njega. U ovom trenutku možda i remi ne bi bio loš ishod za nas", smatra Vilmots.

Srbija će protiv Belgije možda imati i 12. igrača. Naravno, reč je o navijačima o kojima je bilo mnogo priče pred ovaj meč. Nema sumnje da Marakana može predstavljati pravo grotlo, ukoliko navijači zaborave klupske boje i navijaju složno.

Naravno, sve može otići i u suprotnom smeru, pa da se umesto fanatičnog navijanja dobije koncert zvižduka i uvreda. Navijačima se možda može dosta toga zameriti, ali večeras verujemo da će, umesto zvižduka, glavni navijački rekviziti biti grlo i dlanovi.

Utakmica počinje u 20.30. Prenos gledajte na Prvom programu Radio-televizije Srbije, a promene rezultata pratite na našem portalu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Orlovi uživo: Mreže miruju u Noriču

Izvor: RTS, 12.Okt.2012

Engleska - Srbija 0:0 (poluvreme). Stadion "Keron Roud" u Noriču poprište je bitke u prvom meču baraža za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija Engleske i Srbije. Izabranici Aleksandra Jankovića bez straha jurišaju na podmladak "gordog albiona". Na Marakani, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.