Odbojkaši smečovali „gaučose”

Izvor: 24sata, 03.Sep.2014, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši smečovali „gaučose”

Odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Poljskoj pošto je u meču 2. kola grupe A pobedila Argentinu sa 3:1 u setovima (25:17, 20:25, 25:17, 25:21).

ADUT - Utakmica sa Poljskom kojoj je prisustvovalo rekordnih 60.000 gledalaca na Nacionalnom stadionu u Varšavi očito je arhivirana na najbolji način pošto taj poraz, satkan i od čudnih sudijskih odluka, nije ostavio >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << traga na izabranike selektora Igora Kolakovića. Meč sa Argentinom počeli su Kovačević, Stanković, Jovović, Nikić, Podraščanin, Rosić i Atanasijević. Prvi set obeležile su upadljive oscilacije u igri “orlova” koji su ipak zahvaljujući jakom bloku uspeli da dođu do vođstva. Čak 11 grešaka napravila je Srbija u prvom setu, ali je to nije skupo koštalo.

Argentinci su morali da pritisnu naš tim u nastavku a to im je pošlo za rukom samo u drugom setu, nakon kojeg smo se kolektivno uplašili da ćemo prisustvovati drami.

U trećem setu igralo se poen za poen do 10:10 kada smo serijom od 4-0 pobegli “gaučosima” za 2:1 u setovima. Kolakovićevi momci nisu ponovili greške iz drugog seta jer se sada nisu opuštali i u četvrtom setu su bili dominantni od početka do kraja.

“Utakmica je posle uvodnog poraza bila jako teška. Argentina je u rangu sa nama, jako je talentovana, ali smo taktički dobro odigrali. Bilo je i grešaka, ali moramo da budemo jako zadovoljni posle onoga što je bilo u prvom meču. Imamo dan odmora, pa onda nova utakmica”, rekao je Kolaković posle meča u Vroclavu.

Odbojkaši Srbije će u trećem kolu igrati protiv Australije, u četvrtak u 16.30.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.