Uživo: Orlovi iskoristili tek sedmu set loptu, Srbija - Argentina 2:1, treći set: 10:6

Izvor: Blic, 02.Sep.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: "Orlovi" iskoristili tek sedmu set loptu, Srbija - Argentina 2:1, treći set: 10:6

Odbojkaška reprezentacija Srbije protiv Argentine u Vroclavu igra meč drugog kola grupe A na Svetskom prvenstvu od 13 časova, a duel možete pratiti uživo uz Blicsport. Posle tri seta, Srbija vodi sa 2:1 (25:17, 20:25, 25:21).

Na Nacionalnom stadionu u Varšavi, Srbija je poklekla pred više od 60.000 gledalaca sa 3:0 u setovima, dok je Argentina u prvom kolu bila ubedljiva protiv Venecuele, koja je savladana identičnim rezultatom.

Meč su počeli Kovačević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stanković, Jovović, Nikić, Podraščanin, Rosić i Atanasijević, koji je pri prvom agresivnom servisu poslao loptu u aut. Uz dobru procenu Kovačevića za čelendž i njegov efektan servis, Srbija je povela, ali su Argentinci uspeli da odole uprkos činjenici da je i blok  "orlova" dobro funkcionisao.

Iako su "gaučosi" otišli na 12:10 koristivši greške ekipe Kolakovića, Srbija je vezala tri poena, ali je Nikola Kovačević zakucao loptu u mrežu pri servisu za novo izjednačenje. Zahvaljujući velikoj borbenosti u odbrani, Stankoviću je stvoren zicer, pa je posle nešto boljeg servisa stvorena mini-serija za odlazak na 17:14. Uprkos novim greškama, Srbija je efikasno privela set kraju, uz smeč Podraščanina, koji je u bloku prvu priliku za okončanje seta iskoristio.

Čak 11 grešaka napravila je Srbija u prvom setu, ali je to nije skupo koštalo.

Za dobar utisak nedostajalo je buđenje Atanasijevića, koji je i na početku drugog seta napravio grešku pri servisu, i to poslavši loptu duboko u aut. Napad kroz sredinu za Podraščanina je funkcionisao, nadovezao se i Kovačević, ali je Atanasijević bio izblokiran pri novom pokušaju da poentira kroz trojni blok. Usledio je as Gonzaleza koji je motivisao Argentince, no elegantno "kuvanje" Jovovića smanjilo je na 5:6.

Napadali su Argentinici uglavnom preko Gonzaleza, održavši prednost, sve dok konačno Atanasijević nije probio barijeru vezavši dva poena za 10:10. Do preokreta ipak nije došlo, "gaučosi" su diktirali tempo do završnice, kada su poenima Filardija i Kontea  otišli na 21:18. Nije bilo ni delića borbenosti koju je prikazala Argentina, pa je nastavljena serija za izjednačenje u setovima.

U trećem, igralo se poen za poen do 8:7, kada je fanatični Gonzalez smečovao kroz ruke Kovačeviću za odlazak na prvi tehnički tajm-aut. Tek na 10:10, stvorena je serija od 4:0, kada su Nikić i blok Jovovića ukrotili protivnike za tajm-aut i izmene u sastavu. Konačno su se i uloge promenile, Argentinci su postali tim koji više greši, što je Stanković iskoristio da veže dva poena za 21:13.

Na 24:15, usledio je neverovatan pad u kom su Argentinci vezali čak šest poena umesto da Srbija okonča set. Na kraju, poklonjen nam je poen jer je posle tajm-auta Uriarte zakucao loptu u mrežu.

U grupi A, u utorak se sastaju još Venecuela - Kamerun (16.30) i Poljska - Australija (20.15).
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: "Orlovi" grabe ka važnoj pobedi, Srbija - Argentina 2:1, treći set: 12:7

Izvor: Blic, 02.Sep.2014

Odbojkaška reprezentacija Srbije protiv Argentine u Vroclavu igra meč drugog kola grupe A na Svetskom prvenstvu od 13 časova, a duel možete pratiti uživo uz Blicsport. Posle tri seta, Srbija vodi sa 2:1 (25:17, 20:25, 25:21)...Na Nacionalnom stadionu u Varšavi, Srbija je poklekla pred više od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.