Nova sjajna odbojkaška generacija: Naše kadetkinje u četvrtfinalu prvenstva sveta

Izvor: Blic, 14.Avg.2015, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova sjajna odbojkaška generacija: Naše kadetkinje u četvrtfinalu prvenstva sveta

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale 14. Svetskog prvenstva u Limi, u Peruu, pobedivši u osmini finala Južnu Koreju sa 3:0, po setovima 25:22 25:21 i 25:20, posle 75 minuta igre. Naše kadetkinje nemaju mnogo vremena za predah, jer će borba za polufinale, protiv Italije, početi ovog petka od 22.30 po srednjeevropskom vremenu.

Utakmicu između Srbije i Južne Koreje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u dvorani Eduardo Dibos posmatralo je 3000 gledalaca, a naše nove nade odbojke plasirale su se u četvrtfinale i pored toga što nisu mogle da računaju na Tijanu Milojević.

Zato je mesto libera zauzela Anđela Veselinović, inače tehničar naše reprezentacije, no to nije smetalo izabranicama selektora Jove Cakovića da ostvare vrlo važan trijumf.

"Mnogo sam srećan zbog toga kako je Anđela odigrala na mestu libera, bilo je to spektakularno. Čeka nas težak izazov u vidu duela sa Italijankama, ali mislim da su šanse podjednake", rekao je selektor srpskih kadetkinja.

Kapiten naše kadetske selekcije, Katarina Lazović, priznala je da je korejski stil igre bio iznenađenje.

"Iako smo ih dobro proučili, taj azijski način igranja nas je iznenadio. Ipak, igrale smo srcem, dale sve od sebe i - pobedile", rekla je Katarina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SP ZA KADETE: Srbija razbila Čileance, sa Špancima u osminifinala

Izvor: HotSport.rs, 14.Avg.2015

Kadetska rukometna reprezentacija Srbije pobedom protiv Čilea u 5. kolu A grupe – 32:19 (18:6) plasirala se u osminufinala.. . Od starta meča Srbija je dominirala, a prvi gol Čile je postigao tek u 18. minutu.  U nedelju ih očekuje duel protiv vršnjaka iz Španije u osmini finala.. - Priželjkivali...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.