Naši košarkaši u finalu SP!

Izvor: NTV.rs, 13.Sep.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naši košarkaši u finalu SP!

Košarkaši Srbije igraće u finalu Svetskog prvenstva u Španiji! “Orlovi” su u polufinalu ,nakon još jedne briljantne igre, pobedili aktuelnog šampiona Evrope, selekciju Francuske, sa 90:85. Tako su izabranici selektora Aleksandra Đorđevića obezbedili svetsko srebro, a za zlato će se boriti protiv reprezentacije SAD.
Za razliku od duela u osmini i četvrtfinalu,protiv Grčke i Brazila, naš tim je ovog puta razliku napravio u prvom poluvremenu. Miloš Teodosić >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << je od početka zaigrao briljantno, pa je Srbija na poluvremenu imala 14 poena prednosti. U trećem periodu odlepili smo se na čak 18 poena razlike, ali smo ipak gledali dramatičan rasplet u poslednjih deset minuta. Francuzi su zaigralli na “sve ili ništa”, čvrsto u odbrani i šutom za tri poena u napadu, pa su se na pet minuta pre kraja približii na samo četiri poena razlike, a u samom finisu na samo dva! “Trikolori” su nanizali čak devet “trojki” i postigli ukupno 39 poena za 10 minuta,ali je naš tim izdržao silan pritisak i na kraju proslavio veliki trijumf!
Fantastičan meč odigrao je Miloš Teodosić koji je u prvom poluvremenu ubacio 18 poena, a meč je završio sa 24 poena, 3 skoka i 3 asistencije. Nemanja Bjelica imao je 10 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Bogdanović je dodao 13, Marković, Krstić i Raduljica po 11, Bjelica 10, a Kalinić 8 poena. Na drugoj strani simultanku je odigrao Nikola Batum sa 35 poena , Dijao je dodao 13 poena i 10 skokova, a Ertel 12 poena i 6 asistencija.
Veliko finale Srbija –SAD na programu je u nedelju od 21 čas. Već večeras od 18 cačova za treće mesto i bronzano odličje boriće se Francuska i Litvanija.
 
 
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Grčka

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.