Maksimović: Glavni cilj uspeh na EP u Osijeku

Izvor: Blic, 17.Apr.2013, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maksimović: Glavni cilj uspeh na EP u Osijeku

Glavni cilj reprezentacije Srbije u streljaštvu ove sezone je uspešan nastup na prvenstvu Evrope malokalibarskim oružjem u Osijeku u julu, rekao je selektor najboljih srpskih strelaca Goran Maksimović.

"Pored prvenstva Evrope, šlag na sezoni biće finale Svetskog kupa u septembru u Minhenu, za koje su se već plasirali Andrea Arsović i Zorana Arunović", rekao je Makismović na konferenciji za novinare u hotelu "Union".

Maksimović je podsetio da su najbolji strelci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije na nedavno održanom Svetskom kupu u Čangvonu osvojili pet medalja čime su pokazali da su uspešno savladali nova pravila takmičenja.

On je istakao da je ovogodišnji kalendar takmičenja više nego bogat.

"Predstoje nam tri Svetska kupa - u SAD, Nemačkoj i Španiji, kao i Mediteranske igre i Univerzijada. Na takmičenje u SAD u Fort Beningu početom maja ide ekipa od sedam strelaca, koja je učestvovala na Svetskom kupu u Ccangvonu , u Južnoj Koreji, osim Nemanje Mirosavljeva", rekao je Maksimović.

Zlatna na Svetskom kupu u Ccangvonu Andrea Arsović naglasila je da "tek predstoji bogata žetva medalja".

"Sezonu smo poceli odlično, a pred nama su Svretski kupovi, Mediteranske igre i prvenstvo Evrope. Nadam se da ćemo Srbiju ponovo obradovati medaljama", rekla je Arsović koja je na Svetskom kupu u Ccangvonu, pored zlata, oborila i svetski rekord.

Olimpijska vicešampionka iz Londona 2012. Ivana Maksimović koja je na prvenstvu Evrope vazdušnim oružjem u Danskoj oborila svetski rekord naglasila je da joj je osnovni cilj u predstojećem periodu da "se uspešno prilagodi novom sistemu takmičenja".

"Prezadovoljna sam kako sam počela godinu. Oborila sam svetski rekord u Danskoj, ali se nisam snašla u novim pravilima i takmicenje sam završila bez medalje. U medjuvremenu sam vredno radila na prilagodjavanju novom sistemu nadmetanja i rezultat se video već u Južnoj Koreji", rekla je Maksimović, koja je u Čangvonu osvojila dve bronze.

Zorana Arunović koja je u Južnoj Koreji osvojila srebro poručila je da će i u nastavku sezone "nišaniti" odličja.

"Zlato koje smo osvojili ekipno na prvenstvu Evrope u Danskoj , moje individualno četvrto mesto na tom takmičenju, kao i najnovije srebro u Čangvonu ispunili su me samopouzdanjem za nastavak sezone", rekla je Arunović.

Jedna od najboljih strelaca sveta svih vremena Jasna Šekarić naglasila je da je prezadovoljna svojim nastupima od početka godine, koji su joj dali "krila" za nastavak sezone.

"Najvažniji cilj mi je da ove godine uspešno nastupim na prvenstvu Evrope u Osijeku i da se plasiram u finale Svetskog kupa", poručila je Šekarić.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Takmičarski ritam strelaca

Izvor: DobreVesti.rs, 17.Apr.2013

BEOGRAD - Strelci su pomislili da će im postolimpijska 2013. doneti mali predah, kad ono – do oktobra će skoro svakog vikenda učestvovati  na nekom takmičenju!. . .Na zgusnut raspored ukazao je i v.d. selektora Goran Maksimović na konferenciji za novinare u hotelu" Union" u Beogradu, koju je...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.