Kolaković: Ispraznilo nas zlato u Beču

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Nov.2011, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaković: Ispraznilo nas zlato u Beču

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kolaković smatra da se naš nacionalni tim emotivno i fizički ispraznio na prvenstvu Evrope i da zato sad ne pruža dobre igre na Svetskom kupu u Japanu.
– Ovo je težak period za nas, posle EP u Beču i potrošene enegije nismo imali snage za ovakav turnir, najbitnije je da se igrači u klubove vrate zdravi. Posle trećeg poraza nije tesko primetii da nismo spremni za ovaj turnir, ni psihickci ni fizički, i da još sanjamo o >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << nedavnom uspehu.

Odbojkaši Srbije poraženi su u trećem kolu A grupe Svetskog kupa od Irana sa 3:2 (25:17, 18:25, 21:25, 25:11, 15:11).
– Teško nam sve ovo pada, jer smo imali veće ambicije. Moramo ozbiljno da shvatimo svaki naredni meč i unapredimo odnos u ekipi, koji nije narušen, ali može biti usled umora i napornog turnira. Bez obzira na poraze moramo da zadržimo dostojanstvo i stremimo boljem – poručio je Kolaković.
Selektor je dodao da je utakmica protiv Irana bila važna u psihološkom smilu, kako bi se tim vratio posle dva poraza.
– Naš mentalitet je takav, teško igramo kad izgubimo ili kad se suočavamo sa porazom. Ovo je potpuno drugi tim u odnosu na onaj koji je igrao na EP. Situacija se odvija suprotno svim očekivanjima, ali bitno je da narednu utakmicu shvatimo kao novi izazov, iako nam je promakla šansa za OI.

Primač servisa Miloš Nikić nije krio razočarenje posle novog poraza u Japanu:
– Igrali smo sa puno grešaka, a malo želje za pobedom i tako se završavaju utakmice. Ukoliko nešto ne promenimo, tako će biti i ubuduće. Moramo da se odmorimo, pogledamo u oči jedni druge i odlučimo da li ćemo da igramo, ili da se vučemo po terenu.
Na turniru je u sredu slobodan dan, a naši reprezentativci sele se u Osaku gde će u četvrtak, od 10,20 po našem vremenu, igrati protiv domaćina Svetskog kupa, selekcije Japana.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolaković: ''Moramo da zadržimo dostojanstvo''

Izvor: Sportske.net, 22.Nov.2011

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas u Nagoji da je posle trećeg poraza na Svetskom kupu jasno da ekipa nije spremna za "ovako dugačak turnir".

Nastavak na Sportske.net...

KOLAKOVIĆ: ZLATO IZ BEČA NAS ISPRAZNILO

Izvor: Kurir, 22.Nov.2011

NAGOJA - Selektor muške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da se naš nacionalni tim i emotivno i fizički ispraznio na prvenstvu Evrope i da zato sad ne pruža dobre igre na Svetskom kupu u Japanu..."Ovo je težak period za nas, posle EP u Beču i potrošene enegije nismo imali snage...

Nastavak na Kurir...

Kolaković: Moramo da podignemo nivo odgovornosti

Izvor: Blic, 23.Nov.2011, 11:25

Posle tri poraza na startu Svetskog kupa, odbojkaški reprezentativci Srbije u četvrtak od 10 časova i 20 minuta igraju protiv selekcije domaćina, Japana..."Ovaj meč ima svoju specifičnost: prvi put ćemo igrati pred punim tribinama i to protiv domaćina koji je uvek motivisan, protiv bilo koga...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.