KVALIFIKACIJE ZA SP: Srbija može sa Duletovom Bosnom, da li i sa Kosovom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2017, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KVALIFIKACIJE ZA SP: Srbija može sa Duletovom Bosnom, da li i sa Kosovom (FOTO)

Žreb će biti održan 24. avgusta.

Košarkaši Srbije i Kosova ne mogu da budu u istoj kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo 2019. godine. FIBA je ostala dosledna ranijoj odluci da se izbegavaju susreti država s politički osetljivih područja.

OSVOJILI PEHAR: Orlovi PONIZILI Nemce, blistala dvojica, bivši košarkaši Zvezde i Partizana (FOTO)

OGLASILI SE KSS I ĐORĐEVIĆ: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sad se definitivno zna da li će Teodosić igrati na EP! (FOTO)

SRBIJA DESETKOVANA NA EP! Šokantna vest iz Nemačke, Đorđević OSTAO bez NAJVAŽNIJEG igrača (FOTO)

U susret žrebu za novi, sa svih strana kritikovani sistem kvalifikacija, koji će biti održan 24. avgusta, poznato je da se naš nacionalni tim nalazi u G grupi sa selekcijama Nemačke i Gruzije. Još jednog rivala dobiće iz grupe osam timova koji su prošli pretkvalifikacije, odnosno izbor je sveden na četiri drugoplasirane reprezentacije.

Među njima su Bosna i Hercegovina, koju je do poslednje utakmice predvodio Duško Vujošević, Austrija, Belorusija i Kosovo, iz već pomenutog razloga isključeno kao potencijalni protivnik "orlova" na putu ka Mundobasketu u Kini. Kosovo je pobedom protiv Estonije (75:69) prošlo prvo sito i učinkom od dva trijumfa iz četiri meča domoglo se kvalifikacija, ostavivši iza sebe reprezentaciju Makedonije.

Osim Srbije, nosioci kvalifikacionih grupa su Španija, Francuska i Litvanija (polufinalisti Evrobasketa 2015), koji neće moći da se sastanu sa pobednicima pretkvalifikacionih grupa (Švedska, Holandija, Estonija i Bugarska).

KVALIFIKACIONE GRUPE ZA SP

Grupa A: Španija, Slovenija, Crna Gora

Grupa B: Turska, Letonija, Ukrajina

Grupa C: Poljska, Litvanija, Mađarska

Grupa D: Italija, Hrvatska, Rumunija

Grupa E: Belgija, Francuska, Rusija

Grupa F: Češka, Island, Finska

Grupa G: Nemačka, Srbija, Gruzija

Grupa H: Izrael, Velika Britanija, Grčka
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.