Ilhan Mansiz postao klizač

Izvor: B92, Beta, 20.Avg.2010, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilhan Mansiz postao klizač

Bivši turski fudbaler Ilhan Mansiz odlučio je da počne da se bavi umetničkim klizanjem i cilj mu je da izbori plasman na Olimpijske igre u Sočiju 2014. godine.

35-godišnji Mansiz je fudbalom prestao da se bavi pre četiri godine, a sada želi da osvoji titulu turskog šampiona u klizanju i tako dođe do Sočija.

"Moj san je da sa, za sada nepoznatom, partnerkom u naredne dve godine osvojim titulu šampiona Turske u parovima, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nastupim na Zimskim Olimpijskim igrama", rekao je Mansiz.

Mansiz je ostao upamćen po partijama na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, gde je postigao tri gola i svojoj reprezentaciji pomogao da se okiti bronzom, što je nezapamćen uspeh u istoriji turskog fudbala.

Sada već bivši turski fudbaler, koji je rođen u Nemačkoj, ovog leta je u Oberstdorfu odradio prvi deo treninga sa sadašnjom partnerkom Olgom Bestandingovom iz Slovačke, koja se takmičila na Igrama u Solt Lejk Sitiju pre osam godina.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Izbori,   Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.