Het-trik Levandovskog, Poljska nadomak Mundijala

Izvor: RTS, 05.Okt.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Het-trik Levandovskog, Poljska nadomak Mundijala

Fudbaleri Poljske savladali su na gostujućem terenu ekipu Jermenije sa 6:1, u meču devetog kola Grupe E kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Robert Levandovski trostruki strelac. Ovim golovima on kje prestigao Mijatovića i Ronalda na listi najboljih strelaca u jednom ciklusu kvalifikacija, takođe prestigao je Lebanovskog na listi sttrelaca Poljske reprezentacije.
Poljska je u Jerevanu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 6:1 ubedljivo savladala Jermeniju i pre poslednjeg kola u Grupi E ima šest bodova više od drugoplasiranih selekcija Crne Gore i Danske.

Upravo se ove dve selekcije sastaju kasnije večeras u Podgorici, posle čega će situacija u grupi biti znatno jasnija.
Poljska bi bez prvog mesta u grupi ostala ukoliko Crna Gora savlada Dansku, a onda u poslednjem kolu bila bolja i od Poljaka. 
Grosicki je otvorio goleadu u Jerevanu već u drugom minutu, fda bi Levandovski do poluvremena postigao dva pogotka za Poljsku.
Hambardžujan je u finišu prvog dela smanjio rezultat, da bi Poljska do kraja meča postigla još tri pogotka, a strelci su bili Blaščikovski, Levandovski i Volski.
Predrag Mijatović je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1998. godine postigao 14 golova, u septembru je Kristijano Ronaldo uspeo da se izjednači sa njim, ali prvi koji je prestigao tu granicu Robert Levandovski. 
Levandovski je sa ovim golovima postao najbolji strelac u toku jednog ciklusa Uefa kvalifikacija, za sada 15, što će moći još dodatno i da popravi u poslednjem kolu, mada mu opet preti i Kristijano Ronaldo "lovac na rekorde", ali je istovremeno postao i najbolji strelac reprezentacije Poljske. Sa ova tri stigao je do brojke 50, čime je prestigao Lubanskog.
U drugom meču odigranom od 18 časova, Češka je kao gost savladala selekciju Azerbejdžana sa 2:1 u direktnom duelu za treće mesto u Grupi C.
Gosti su poveli golom Kopica. Izjednačio je Ismailov sa bele tačke u nastavku susreta, da bi konačan rezultat postavio Barak u 66. minutu utakmice.
Češka je iz devet utakmica sakupila 12 bodova, Azerbejdžan deset, dok su daleko odmakli Nemačka sa 24 i Severna Irska sa 19 bodova. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KVALFIKACIJE ZA SP: Poljska na korak od ‘ruske vize’, Česi pobedama žele da završe takmičenje (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 05.Okt.2017

U grupama ‘H’ i ‘B’ odigran je po meč 9. kola evropske zone kvalfikacija, a jedan učesnik je blizu Mondijala, to je selekcija Poljske.. . Poljaci su u Jerevanu sa 6:1 demolirali Jermeniju i sada ih samo bod,a možda i nijedan deli do overe plasmana na Mondijal u Rusiji. Naime, Poljaci u poslednjem...

Nastavak na HotSport.rs...

Levandovski ispisao istoriju: Poljska ponizila Jermeniju, napadač Bajerna novi rekorder kvalifikacija (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 05.Okt.2017

Odigrane su prve utakmice pretposlednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a ovo veče obeležio je sjajni Robert Levandovski koji je u pobedi Poljske nad Jermenijom postigao tri gola...Fudbaleri Poljske obezbedili su plasman na Mondijal ubedljivim trijumfom u Jermeniji od 6:1, a sjajni...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.