Poljaci overili plasman na SP, Levandovski ušao u istoriju!

Izvor: Sportske.net, 05.Okt.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci overili plasman na SP, Levandovski ušao u istoriju!

Kakvo veče za Poljake i Roberta Levandovskog.

Fudbalska reprezentacija Poljske overila je plasman na SP 2018 pošto je danas u gostima deklasirala selekciju Jermenije rezultatom 6:1 (3:1).

Poljaci sada kolo pre kraja imaju šest bodova više od Crne Gore i Danske koji se sastaju večeras u Podgorici.

Heroj u pobedi Poljaka bio je čudesni Robert Levandovski koji je postigao het-trik i ušao u istoriju kvalifikacija sa najvećim brojem pogodaka.

Levandovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je večeras došao do brojke od 15 pogodaka što je rekord u kvalifikacionim grupama u Evropi za velika takmičenja.

Pored toga, Levandovski je ušao i u istoriju poljske reprezentacije, kao najbolji strelac sa 50 datih golova na 90 mečeva. On je danas oborio rekord legendarnog Vlodžmirža Lubanskog.

Pored Levandovskog, po pogodak su dali Grosicki, Blaščikovski i Volski, dok je jedini pogodak za domaće postigao Hambardžumijan.

U drugom popodnevnom meču, koji nema rezultatski značaj, Češka je kao gost pobedila Azerbejdžan rezultatom 2:1.

Robert Lewandowski has more goals (15) in a single European qualifying campaign than any other player in history.

Sealed with a hat-trick 🔥 pic.twitter.com/ScHKYMKDoY

— Squawka Football (@Squawka) October 5, 2017

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Het-trik Levandovskog, Poljska nadomak Mundijala

Izvor: RTS, 05.Okt.2017

Fudbaleri Poljske savladali su na gostujućem terenu ekipu Jermenije sa 6:1, u meču devetog kola Grupe E kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Robert Levandovski trostruki strelac. Ovim golovima on kje prestigao Mijatovića i Ronalda na listi najboljih strelaca u jednom ciklusu kvalifikacija,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.