Diniju i Enrikesovoj zlato u brzom hodanju

Izvor: RTS, 13.Avg.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diniju i Enrikesovoj zlato u brzom hodanju

Francuski atletičar Joan Dini osvojio je zlatnu medalju u trci na 50 kilometara brzim hodom na Svetskom prvenstvu u Londonu. U ženskoj konkurenciji zlato je pripalo Ines Enrikes iz Portugalije. Kineska atletičarka Điaji Jang osvojila je zlatnu medalju u hodanju na 20 kilometara. Zlatna medalja u muškoj konkurenciji pripala je Eideru Arevalu iz Kolumbije.
Joan Dini je trku završio za tri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sata, 33 minuta i 12 sekundi i tako došao do svog drugog odličja na prvenstvima sveta, posle srebra iz Osake pre 10 godina.

Srebrna medalja pripala je Hirokiju Araiju iz Japana koji je zaostajao osam minuta i pet sekundi za pobednikom.
Bronzanim odličjem okitio se Kaji Kobajaši takođe iz Japana koji je bio dve sekunde iz drugoplasiranog sunarodnika.

Kod žena, zlato je pripalo Portugalki Ines Enrikes, koja je novim svetskim rekordom osvojila svoje prvo odličje na prvenstvima sveta. Ona je trku završila za četiri sata, pet minuta i 56 sekundi.
Srebrnu medalju osvojila je Hang Jin iz Kine, a njena sunarodnica Šuking Jang osvojila je bronzanu medalju.
Zlatne medalje za Kineskinju i Kolumbijca u hodanju na 20km
Kineskinja je stazu prešla za jedan sat, 26 minuta i 18 minuta, što joj je bilo najbolje vreme u karijeri.
Trka je bila uzbudljiva i rešena je u neizvesnoj završnici, pošto je drugoplasirana Marija Gonsales iz Meksika bila samo sekund sporija.
Bronzanu medalju osvojila je Antonela Palmisano iz Italije, koja je zaostala 12 sekundi za pobednicom.
Zlatna medalja u muškoj konkurenciji pripala je Eideru Arevalu, koji je trku završio za jedan sat, 18 minuta i 53 sekunde, čime je oborio nacionalni rekord Kolumbije.
Srebrnu medalju osvojio je Sergej Širobokov iz Rusije, sa samo dve sekunde zaostatka za pobednikom, dok je treći bio Kajo Bonfim iz Brazila.
 
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Zlato za Joana Dinija

Izvor: B92, 13.Avg.2017

Francuski atletičar Joan Dini osvojio je zlatnu medalju u trci na 50 kilometara brzim hodom na Svetskom prvenstvu u Londonu. Srebrna medalja pripala je Hirokiju Araiju iz Japana koji je zaostajao osam minuta i pet sekundi za pobednikom.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.