Ukrajina: Eksplozija u Harkovu, nema povređenih

Izvor: Blic, 07.Apr.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Eksplozija u Harkovu, nema povređenih

Nova eksplozija, okarakterisana kao teroristički napad, odjeknula je noćas u centru Harkova, veliko, kada je oštećen držač nacionalne zastave, ali nije bilo žrtava.

"Eksplozija je klasifikovana kao teroristički akt", rekla je portparolka regionalnog tužioca Vita Dubovik.

Oštećen je nosač zastave, aktivirani alarmi na parkiranim automobiliima i izbijeni prozori na obližnjoj zgradi univerziteta medicine.

Harkov, veliki industrijski i kluturni centar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od 1,4 miliona stanovnika, glavni je grad oblasti koja se graniči sa proruskim oblastima Donjeck i Lugansk i pod kontrolom je vlasti u Kijevu.

Poslednjih meseci u tom gradu bilo je više eksplozija u vojnim ili strateškim postrojenjima. Vlasti u Kijevu kažu da se ti napadi organizuju iz Rusije da bi se

destabilizovala ta ukrajinska oblast gde postoji fabrika za proizvodnju aviona kao i fabrika tenkova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.