UBIJEN JEDAN OD NAJOPASNIJIH ISLAMISTA: Amrikanci ubili Abu Saifa

Izvor: Blic, 18.Apr.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBIJEN JEDAN OD NAJOPASNIJIH ISLAMISTA: Amrikanci ubili Abu Saifa

Istaknuti član Islamske države i dvojica njegovih saradnika ubijeni su danas, južno od iračkog grada Mosul, saopštio je kurdski regionalni bezbednosni savet.

U saopštenju se navodi da je ubijen Sulejman Abd Šabib al DŽaburi, poznat kao Abu Saif, i da je bio član ratnog saveta militantne grupe.

Američke specijalne snage i kurdske antiteterorističke jedinice sprovele su danas helikoptersku raciju u kojoj je ubijen islamski vođa Sulejman Abd Šabib al-Džaburi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poznat kao Abu Saif, za koga se tvrdi da je bio i član ratnog saveta Islamske države.

U odvojenoj operaciji, dan ranije, očevici i kurdski bezbednosni izvori potvrdili su da su trupe iz koalicije predvodjene SAD spustile helikopter severno od Mosula i privele iz vozila najmanje jednog člana Islamske države, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ubijen islamski vođa Abu Saif?

Izvor: RTS, 18.Apr.2016

Istaknuti član Islamske države i dvojica njegovih saradnika ubijeni su južno od iračkog grada Mosul. . Američke specijalne snage i kurdske antiteterorističke jedinice sprovele su helikoptersku raciju u kojoj je ubijen...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.