U Kini poginulo najmanje 15 mališana u školskom autobusu

Izvor: Blic, 13.Dec.2011, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kini poginulo najmanje 15 mališana u školskom autobusu

Najmanje 15 dece izgubilo je život u nesreći školskog autobusa u provinciji Điangsu, na istoku Kine, dan nakon što je Vlada usvojila oštre mere bezbednosti u saobraćaju.

Nesreća se dogodila kada je autobus sletio u jarak nakon neuspelog pokušaja da izbegne motorizovanu rikšu na seoskom putu u oblasti Fengksijan. Zvaničnici kažu da su se neka deca utopila, a neka su se ugušila, javlja Bi-Bi-Si.

Autobus, u vlasništvu lokalne osnovne škole, vozio je decu kući. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << U jarku, u koji je autobus sletio, bilo je oko 60 centimetara vode.

"Voda je ušla u autobus, a kako su se deca gurala neki su se utopili, a neki ugušili", rekli su zvaničnici.

Isti izvori navode da je vozač autobusa u pritvoru.

Zvaničnici naglašavaju da autobus, u kome je u trenutku nesreće bilo 29 osoba, nije bio pretrpan, jer je predviđen za 52. Nesreća je usledila nekoliko nedelja nakon nesreće pretrpanog minibusa jednog obdaništa u kojoj je poginulo 19 dece. U drugoj nesreći, koja sa dogodila prošlog meseca u provinciji Gansu, 60 mladih ljudi bilo je nagurano u minibus od samo devet sedišta.

Dan pre nesreće centralna vlada izdala je oštre mere i propise u saobraćaju koji bi trebalo da garantuju bezbednost dece. Prema tim propisima, obavezne su provere autobusa i njihovih vozača.

Povezane vesti: Teška saobraćajna nesreća u Kini, 16 poginulo U sudaru u Kini poginulo najmanje 17 osoba Kina: Putnici izgoreli u autobusu nakon sudara

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina: Poginulo 15 mališana u školskom autobusu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2011

Najmanje 15 dece izgubilo je život u nesreći školskog autobusa u provinciji Điangsu, na istoku Kine, dan nakon što je Vlada usvojila oštre mere bezbednosti u saobraćaju...Nesreća se dogodila kada je autobus sletio u jarak posle neuspelog pokušaja da izbegne motorizovanu rikšu na seoskom putu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.