Izvor: RTS, 22.Sep.2022, 17:08

"Tesla" povlači milion vozila sa tržišta zbog problema s prozorima

Kompanija za proizvodnju električnih automobila "Tesla" povlači skoro 1,1 milion vozila iz SAD jer se ispostavilo da prsti korisnika mogu da budu priklješteni prilikom zatvaranja prozora.
"Tesla" u dokumentima koja su objavile američke institucije nadležne za bezbednost navodi da je utvrđeno da sistem za automatsko zatvaranje prozora možda neće reagovati na odgovarajući način kada naiđe na prepreku.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na auto-putevima smatra da je to kršenje saveznih bezbednosnih standarda za električne prozore. U "Tesli" kažu da će onlajn ažuriranje softvera rešiti problem. 
Ovo se odnosi na određene modele limuzina proizvedenih od 2017. do 2022. i na neke SUV modele iz 2020. i 2021. godine.
Kompanija "Tesla" je ustanovila da prblem postoji prilikom testiranja koje je obavljeno u avgustu. Vlasnici ovih automobila biće obavešteni pisanim putem od 15. novembra. Od 13. septembra softveri novih vozila ovih modela su unapređeni.
Prema navodima iz "Tesle", nije poznato da je neko povređen zbog ovog nedostatka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opoziv za više od milion Tesla automobila

Izvor: AutoBlog, 22.Sep.2022

Skoro 1,1 milona automobila marke Tesla opozvano je danas u SAD zbog kvara koji može da izazove povrede. Tesla je uputila zvaničan opoziv za preko milion vozila. Kako se navodi, reč je o kvaru automatskog zatvaranja prozora koji bez ispravnog sistema za vraćanje unazad može da poveća rizik od...

Nastavak na AutoBlog...

Tesla povlači 1,1 milion vozila iz SAD, ovo je RAZLOG

Izvor: Blic, 22.Sep.2022

Tesla povlači 1,1 milion vozila u SAD zbog greške u sistemu za automatsko spuštanje prozora, što može dovesti do toga da vozilo ne otkrije prepreku i da dođe do povrede.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.