Spektakularno: Obalska straža juri krijumčare droge, stiže ih i...VIDEO

Izvor: B92, 30.Jul.2019, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakularno: Obalska straža juri krijumčare droge, stiže ih i...VIDEO

Na društvenim mrežama objavljen snimak na kom američka obalska straža uri motorni čamac koji je prenosio veliku količinu droge.

Na tom snimsku takođe se vidi kako krijumčari droge, nakon što su primetili brod Obalske straže, počinju izbezumljeno da bacaju vreće kokaina u Tihi okean, prenosi Index.hr.

U toj akciji, kako se navodi, zaplenjeno je 1.000 kilograma droge, čija je tržišna vrednosti procenjena na otprilike 30 miliona dolara. Kokain, bar onaj koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su pripadnici obalske straže uspeli da uhvate, iskrcan je u bazi Obalske straže u San Diegu, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Na videosnimci koju je objavila Federalna agencija za zaštitu granice i carine, može se videti i hapšenje devet krijumčara droge.

Kapetan fregate Dan Ursino je izjavio da je akcija bila izuzetno uspešna, posebno jer je trećina posade koja je u njoj učestvovala prvi put isplovila s brodom "Stedfast", pre nešto više od mesec dana.

Snimljena akcija je inače deo veće koja je započela ranije i u okviru koje je u šest operacija zaplenjena droga s područja Meksika, Srednje i Južne Amerike. Sveukupno do sada je zaplenjeno oko 11.000 kg kokaina u vrednosti od oko 350 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jurila ih policija pa u okean bacali pakete kokaina

Izvor: RTS, 30.Jul.2019

Američka obalska straža jurila je za gliserom sa drogom, a šverceri su za to vreme izbacivali pakete kokaina u more. . Obaska straža je uspela da zapleni oko 1.000 kilograma droge, čija se tržišna vrednost kreće u iznosu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.