Smrtna kazna za 183 pristalice Muslimanskog bratstva u Egiptu

Izvor: Blic, 02.Feb.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrtna kazna za 183 pristalice Muslimanskog bratstva u Egiptu

Sud u Egiptu izrekao je smrtne presude za 183 pristalice zabranjenog pokreta "Muslimansko bratstvo" prema optužbama za ubistva policajaca.

Presude su izrečene optuženima za njihovu ulogu u ubistvima 16 policajaca u gradu Kardasa u avgustu 2013. godine tokom nemira koji su usledili nakon što je vojska sa vlasti svrgnula predsednika Muhameda Morsija.

Presude su izrečene u odsustvu za 30 osoba.

Više hiljada pristalica "Muslimanskog bratstva" uhapšeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i izvedeno na masovna suđenja tokom kampanje za koju organizacije za zaštitu ljudskih prava navode da pokazuje da se vlasti sistematski obračunavaju sa neistomišljenicima.

Predsednik Abdel Fatah al Sisi opisao je "Muslimansko bratstvo" kao veliku bezbednosnu pretnju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.