Калињак: Стање словачког премијера Фица стабилно, али тешко, прогнозе позитивне

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2024, 12:11

Калињак: Стање словачког премијера Фица стабилно, али тешко, прогнозе позитивне

Здравствено стање словачког премијера Роберта Фица, рањеног у атентату, је тешко, али стабилно и прогнозе су позитивне, рекао је данас заменик председника Владе и министар одбране Роберт Калињак. Foto: AP Photo/Petr David Josek, File Калињак је рекао новинарима да су лекари на јутарњем конзилијуму >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << утврдили да је премијер ван животне опасности, али да је његово стање тешко, преноси портал “актуалитy“.
Лекари су, такође, одлучили да Фицо за сада не буде пребачен из болнице у Банској Бистрици.
Словачки суд пресудио је у суботу да Јурај Цинтула, оптужен за атентат на Фица, буде задржан у притвору Прети му казна од 25 година до доживотног затвора. Он тврди да није хтео да убије премијера.
Цинтула, 71-годишњи писац, пуцао је у среду пет пута у Роберта Фица, после чега га је полиција одмах привела, а словачки премијер пребачен у болницу у Банској Бистрици, где је подвргнут операцијама.
Kralj Saudijske Arabije Salman na lekarskim pregledima zbog visoke temperature

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Калињак: Стање словачког премијера Фица стабилно, али тешко, прогнозе позитивне се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.