Ruski eksperti, oprema i psi za deminiranje stigli u Jerevan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 10:46

Ruski eksperti, oprema i psi za deminiranje stigli u Jerevan

Ruski vojni avioni su zajedno sa grupom vojnih stručnjaka za deminiranje dopremili u Jerevan opremu, municiju i pse obučene za razotkrivanje eksploziva u okviru misije uklanjanja mina u Nagorno-Karabahu, saopšteno je jutros iz ruskog ministarstva odbrane.

Ministarstvo je saopštilo da je u Jerevan upućeno više od 100 pripadnika ruske armije i 13 specijalno opremljenih jedinica koji će biti angažovani na uklanjanju eksplozivnih naprava i deminiranju ratom pogođenih oblasti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U izveštaju TAS se kaže da su duž linije doskorašnjeg konflikta u Nagorno Karabahu već uspostavljeni ruski posmatrački punktovi, kao i duž Lačinskog koridora koji povezuje Jermeniju i Nagorno-Karabah.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EKSPLOZIJA U NAGORNO-KARABAHU: Ranjeni ruski oficir i vojnici, poginuo azerbejdžanski vojnik!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2020

Oglasilo se ministarstvo..Službenik ruskih mirovnih snaga povređen je u eksploziji mine u regionu Karabaha, dok je vojnik azerbejdžanskih oružanih snaga poginuo, a u Karabahu je povređeno četvoro zaposlenih u Ministarstvu za vanredne situacije...Danas, u ponedeljak, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.