Protesti u Kanberi dok poslanici odaju počast žrtvama požara

Izvor: RTS, 04.Feb.2020, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Kanberi dok poslanici odaju počast žrtvama požara

Australijski poslanici i premijer odali su počast žrtvama požara koji mesecima uništavaju šume i koji su odneli 33 života na tom kontinentu. Za to vreme, stotine demonstranata okupilo se ispred parlamenta zahtevajući da se vlasti snažnije uključe u borbu s klimatskim promenama.
Uobičajeni dnevni red Parlamenta odložen je da bi se poslanici usredsredili na požare u kojima je od septembra uništeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više od 3.000 domova, prenosi AP.

Premijer Skot Morison odao je počast onima koji su izgubili život, uključujući trojicu američkih pilota poginulih tokom borbe sa vatrenom stihijom u državi Novi Južni Vels.
Naročito je pohvaljeno herojstvo vatrogasaca koji spasavaju domove, šume i životinjski svet.
Ispred parlamenta, demonstranti su kritikovali Morisona zbog konzervativne politike vlade o emisiji ugljenika i napora za koje se smatra da nisu adekvatni.
Morison je takođe napadnut zbog tajnog odlaska na porodični odmor na Havaje u decembru, u jeku krize.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.