Poljska: Odavanje počasti žrtvama Drugog svetskog rata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Sep.2019, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska: Odavanje počasti žrtvama Drugog svetskog rata

"Odajem počast poljskim žrtvama nemačke tiranije i tražim oproštaj", rekao je nemački predsednik Frank Valter Štajnmajer na početku ceremonije obeležavanja 80. godišnjice od izbijanja Drugog svetskog rata. On i njegov poljski kolega Andžej Duda su u nedelju, u zoru, odali poštu civilnim žrtvama rata u Vjelunju u centralnoj Poljskoj. Na taj grad su pale prve bombe u Drugom svetskom ratu.  "Kao predsednik Nemačke želim da vas uverim da ovo nećemo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTAJNMAJER SE IZVINIO ZA NEMAČKE ZLOČINE U DRUGOM SVETSKOM RATU: Nemačka mržnja je prošla celom Poljskom i Evropom! To je bio ogroman talas razaranja! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 01.Sep.2019

Nemačka priznaje i preuzima odgovornost za zločine u Drugom svetskom ratu, izjavio je nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer u poljskom gradu Velunju gde se održavaju manifestacije povodom 80. godina od napada fašističke armije na Poljsku.

Nastavak na Kurir...

Prelistavanje: "Srbiji i Rusiji očigledno nije mesto na takvom skupu" VIDEO

Izvor: B92, 01.Sep.2019

Obeležavanje 80. godišnjice od izbijanja Drugog svetskog rata i izbor zemalja koje učestvuju u svečanostima nam govori da se svet dosta promenio..."To je popriličan skandal, koji govori o odnosu snaga. Saveznici koji su doneli pobedu u svetskom ratu su gurnuti u drugi plan. Evo, i nama se sad postavljaju...

Nastavak na B92...

Poljska: Obeležavanje 80. godišnjice od izbijanja Drugog svetskog rata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Sep.2019

Ceremonija obeležavanja 80. godišnjice od izbijanja Drugog svetskog rata počela je ceremonijom u gradu Vjelunj u centralnoj Poljskoj. Poštu žrtvama odali su nemački predsednik Frank Valter Štajnmajer i njegov poljski kolega Andžej Duda.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.