Ljudožder u Indiji: Tigrica pojela i desetog čoveka!

Izvor: Press, 10.Feb.2014, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljudožder u Indiji: Tigrica pojela i desetog čoveka!

Zamenik direktora Nacionalnog parka "Džim Korbet" Saket Badola, rekao je da je tigrica viđena izvan svoje uobičajene teritorije kako se prikrada selima na granici izmedu država Utarkand i Utar Pradeš.

Park "Džim Korbet" je najstariji u Indiji, i ustanovljen je 1936. godine s ciljem da se obezbedi sigurna teritorija za ugroženu vrstu bengalskog tigra.

Badola je rekao da je tigrica usmrtila muškarca (50) dok je sinoć sakupljao drva u šumi u blizini sela >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Kalgarh, navodi AP.

Životinja je pojela delove nogu i utrobu muškarca pre nego su je seljani oterali mašuci lopatama i metalnim šipkama.

"U subotu, malo je nedostajalo da tigrica padne u zamku, a bila je blizu podmetnutog teleta. Međutim, nije zagrizla i mirno je otišla", rekao je Badola.

Mediji navode da je prvi napad zabežen 29. decembra, kada je 65-godišnji muškarac izgubio život u oblasti Sambal.

Vlasti su angažovale šestoricu lovaca kako bi ubili tigricu koji se pretvorio u ljudoždera.

Napadi tigrova na ljude su retki, ali zbog gubitka prirodnog staništa ove životinje u potrazi za hranom napadaju ljude koji žive u njihovoj blizini.

Indija danas ima nešto više od 3.200 tigrova koliko se smatra da je ostavljeno da živi u divljini. Devedesetih godina prošlog veka, njihovoj broj je procenjen na između 5.000 i 7.000, ali je njihovo stanište tada bilo duplo veće nego što je sada, prenele su zapadne agencije.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Tigrica u Indiji rastrgla 10 ljudi za mesec dana!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Feb.2014

Tigrica je usmrtila muškarca (50) dok je sinoć sakupljao drva u šumi u blizini sela Kalgarh. Životinja je pojela delove nogu i utrobu muškarca pre nego su je seljani oterali mašuci lopatama i metalnim šipkama

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.