Kina zabranila prikazivanje feminiziranih muškaraca na televiziji

Izvor: VOA, 03.Sep.2021, 10:21

Kina zabranila prikazivanje feminiziranih muškaraca na televiziji

Kineska vlada odlučila je da zabrani prikazivanje feminiziranih muškaraca na televiziji kako bi sprečila promociju "revolucionarne kulture" i nametnula norme koje se zvanično smatraju moralnim. Predsednik Ši Đinping pozvao je ranije Komunističku partiju da oštrije kontroliše privatne biznise, obrazovanje, kulturu i religiju. Kompanije su pod većim pritiskom da se povinuju Šijevoj viziji "jače Kine i zdravijeg društva". Partija je zabranila i deci da igraju video igrice više od 3 sata nedeljno. Sada se mediji pozivaju da "odlučno prekinu prikazivanje muškaraca slabića i druge nenormalne estetike". Kineske pop zvezde sve više liče na južnokorejske i japanske, što zvanični Peking smatra "nedovoljno muževnim". Medijima se sugeriše da promovišu "kinesku tracidionalnu kulturu". Šijeva vlada pooštrava kontrolu nad internetom, pa su uvedeni novi propisi za internet trgovinu i igrice, što pogađa velike kompanije Alibaba i Tenset holding, koje vlada smatra previše nezavisnim. Komunistička partija strože kontroliše i pojavljivanje poznatih ličnosti u javnosti, pa tako poziva medije da iz svog programa uklone sve što je "nemoralno i krši javni red", a potpuno je zabranjeno emitovanje programa o deci poznatih ličnosti. Popularna glumica Žao Vei je skinuta, bez objašnjenja, iz mnogih medija, a njeno ime je uklonjeno i sa odjavnih špica filmova i serija. Medijima je takođe naređeno da izvođače koji gostuju plaćaju do određenog limita i da im ne pomažu da izbegnu plaćanje poreza.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Kina zabranila prikazivanje feminiziranih muškaraca na televiziji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 03.Sep.2021

PEKING – Kineska vlada odlučila je da zabrani prikazivanje feminiziranih muškaraca na televiziji kako bi sprečila promociju „revolucionarne kulture“ i nametnula norme koje se zvanično smatraju moralnim...Predsednik Ši Đinping pozvao je ranije Komunističku partiju da oštrije kontroliše...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.