Hrčka zarazio radnik, ubijaju 2.000 životinja

Izvor: B92, 18.Jan.2022, 16:15

Hrčka zarazio radnik, ubijaju 2.000 životinja

Hongkong -- Nekoliko glodara pozitivno je na koronavirus u jednoj prodavnici kućnih ljubimaca u kojoj je radio zaraženi radnik.

Vlasti Hongkonga su saopštile danas da će, posle ovog otkrića, uništiti oko 2.000 malih životinja, uključujući hrčke.

Ovaj grad će, takođe, zaustaviti prodaju hrčaka i uvoz malih sisara, poručuju zvaničnici iz Odeljenja za poljoprivredu, ribarstvo i zaštitu, a prenosi agencija Rojters.

Ovakav potez je usledio nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je jedan radnik u prodavnici kućnih ljubimaca juče bio pozitivan na delta soj koronavirusa. Saopšteno je i da nekoliko hrčaka uvezenih iz Holandije u istoj prodavnici, takođe, bilo pozitivno na koronavirus.

“Ako posedujete hrčka, trebalo bi da ih držite kod kuće, nemojte ih izvoditi”, izjavio je direktor tog odeljenja Leung Siu-fai na konferenciji za novinare, dodajući da svi vlasnici kućnih ljubimaca treba da poštuju ličnu higijenu i da peru ruke nakon kontakta sa životinjama i njihovom hranom.

“Ne ljubite svoje ljubimce”, dodao je on.

Iako su lokalne vlasti priznale da “nema dokaza” da kućni ljubimci mogu da prenesu koronavirus na ljude, pojedinci koji su kupili hrčke u toj prodavnici u periodu nakon 7. januara će, u sklopu mera predostrožnosti, biti praćeni i podvrgnuti obaveznom karantinu.

Oni će, takođe, morati da predaju svoje hrčke vlastima da ih uspavaju. Hongkonške vlasti su saopštile da sve prodavnice kućnih ljubimaca koje prodaju hrčke u gradu moraju prestati da rade i da će oko 2.000 malih sisara, uključujući hrčke i činčile, biti ubijeno na human način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hongkong, korona virus i životinje: Vlasti će ubiti 2.000 hrčaka i drugih manjih sisara zbog epidemije delta soja

Izvor: Danas, 18.Jan.2022

Getty Images Vlasti u Hongkongu planiraju da ubiju oko 2.000 hrčaka i drugih malih sisara zbog epidemije korona virusa povezane sa prodavnicama kućnih ljubimaca u gradu. Širenje delta soja virusa povezano sa radnikom u jednoj od prodavnica kućnih ljubimaca navelo je zvaničnike da testiraju stotine...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.